12. 10. 2013 07:25 − 2824× − 0

Bouffiera zpomalil v Sanremu náraz do svodidel

video • Posádka Bryan Bouffier – Xavier Panseri začala pětapadesátý ročník Rally Sanremo skvostně.

Posádka Bryan BouffierXavier Panseri začala pětapadesátý ročník Rally Sanremo skvostně. Po první příčce na úvodní vložce a druhém místě na RZ2 průběžně v Itálii vedl, následoval ale měřený test Vignai, kde francouzská posádka chybovala a poškodila o svodidla zavěšení pravého zadního kola.

"Můj rozpis nebyl dobře. Zabrzdil jsem příliš pozdě a narazil do svodidel. Určitě se dostaneme do servisu, máme náhradní díly v kufru," řekl po dojezdu do cíle rychlostního testu číslo 3 Bryan Bouffier. Výsledkem byl propad na 8. pozici a ztráta minuty na vedoucího Andreucciho.

Po servisní zóně čekaly na posádky dva noční testy. První z nich Francouz vyhrál a v cíli svůj výkon komentoval slovy: "Normálně se necítím v noci dobře, ale tato zkouška byla úžasná." Poslední rychlostní vložku dokončil na třetím místě a tratil 5 vteřin. "To je v pořádku. Jel jsem příliš agresivně, ale není to tak zlé. Užili jsme si spoustu zábavy," dodal s nadhledem Bouffier. Před RZ – podobně jako Lappi, Andreucci či Albertini – přeskládal zadní kola za přední.

Minutovou ztrátu na sobotních šesti rychlostních vložkách již Bouffier asi nedožene, ale pódium má stále na dosah. Dnešní první zkouška startuje krátce před jedenáctou hodinou dopoledne.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!