Lappi je s vozem Fabia Super 2000 v Sanremu zatím šestý

Pilot továrního týmu Škoda Motorsport Esapekka Lappi a jeho spolujezdec Janne Ferm jsou po prvním dni Rally Sanremo na šesté pozici.

› Tovární duo Lappi/Ferm: „Tyto zkušenosti nás posunou dále“
› Čerstvý mistr Evropy Kopecký dává finskému kolegovi rady přímo na místě
› Druhý den na programu šest erzet a 125,02 kilometrů

Sanremo, 11. října 2013 – Finský rallyový talent a pilot továrního týmu ŠKODA Motorsport Esapekka Lappi a jeho spolujezdec Janne Ferm jsou po prvním dni 55. ročníku Rally Sanremo na šesté pozici. Při svém premiérovém startu na této soutěži jedou oba Finové na jistotu – svůj vůz ŠKODA Fabia Super 2000 dovezli i po dvou nočních zkouškách první etapy bezpečně do cíle. Soutěž sleduje jako divák osobně i novopečený mistr Evropy* Jan Kopecký.

„Jedeme bezpečně, abychom spatřili cíl. Tato rally je skutečně velmi těžká, ale to jsme věděli od začátku. Přesně tyto zkušenosti nás posunou dále, abychom se mohli do budoucna zlepšovat. Nejdůležitější je se toho zde co nejvíce naučit“, říká Lappi. Mladý talent neudělal na kluzkých a točivých tratích žádnou vážnější chybu.

Lappi zajížděl dobré časy již na Barum Rally ve Zlíně, přesto svou letošní ERC premiéru nedokončil. Vítěz loňského finského šampionátu už přitom svůj talent několikrát potvrdil. Loni zvítězil na na polské rally, v tomto roce v Portugalsku v rámci WRC-2 a v asijsko-pacifickém šampionátu stanul již dvakrát na nejvyšším stupínku.

V Sanremu se může Lappi spoléhat také na rady týmového kolegy Kopeckého, který se šesti letošními triumfy v ERC zvítězil v celkovém hodnocení a soutěž sleduje tentokrát z divácké perspektivy. Kopecký, Lappi a italský šampion Umberto Scandola, který figuruje po prvním dni na třetím místě, tvoří v servisním parku perfektní rodinu ŠKODA.

Druhý den legendární soutěže je na programu šest rychlostních zkoušek a 125,02 kilometrů. Lappi: „Chci ještě nasbírat co nejvíce zkušeností na asfaltu. Jezdci před námi jsou dobří a rychlí a pro nás je skvělé, že se s nimi na těchto náročných tratích můžeme poměřit.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!