Skvělá stíhací jízda: Lappi dojel na Rally Sanremo druhý

Po skvělé stíhací jízdě vybojovali Esapekka Lappi a Janne Ferm pro značku Škoda na 55. ročníku Rally Sanremo druhé místo.

› Nejrychlejší čas v poslední erzetě a skok ze čtvrté na druhou příčku
› Tovární duo Lappi/Ferm: „Je to sen, stát zde na pódiu“
› Nový mistr Evropy* Kopecký dal Lappimu cenné rady a předal pohár

Sanremo, 12. října 2013 – Po skvělé stíhací jízdě vybojovali Esapekka Lappi a Janne Ferm pro značku ŠKODA na 55. ročníku Rally Sanremo druhé místo. Finské duo ukázalo druhý den italské klasiky výborný výkon a posunulo se o čtyři příčky nahoru. Čerstvý mistr Evropy Jan Kopecký dával na místě v roli diváka Lappimu cenné rady.

„Byla to skutečně těžká rally. Je to sen, startovat zde poprvé a hned být na pódiu,“ říká přešťastný Lappi a dodává: „Nasbírali jsme zde plno asfaltových zkušeností.“ Nejlepším časem v desáté, poslední rychlostní zkoušce, poskočilo finské duo ještě z průběžného čtvrtého místa až na pódium. Pro talentovaného pilota byl start na technických tratích v horách kolem středozemního moře absolutní novinkou, rovněž na asfaltu přitom teprve sbírá zkušenosti.

Velkou pomocí byl na legendární Rally Sanremo týmový kolega Jan Kopecký, který s šesti letošními triumfy v ERC ovládl celkové hodnocení a soutěž tentokrát sledoval v pozici diváka. „Jan mi dal opravdu pár dobrých tipů,“ pochvaloval si Lappi. Fakt, že poháry předával Lappimu s Fermem na konci soutěže Kopecký s Dreslerem, byl pro finskou posádku vskutku speciálním momentem.

Výsledkem v Sanremu potvrdil loňský finský šampión opět svůj talent. V loňském roce zvítězil při svém premiérovém startu v továrních barvách na soutěži v Polsku a v tomto roce v rámci WRC-2 v Portugalsku. Také v asijsko-pacifickém šampionátu (APRC) bral letos Lappi již dvě vítězství. V Číně pojede 2. – 3. listopadu o titul pro značku ŠKODA: „Cíl je společně s týmovým kolegou Gauravem Gillem jasný – vítězství v hodnocení značek.“

Komentářů celkem: 27
14. 10. 2013 11:2621
0 0
smajlík Lappi jel první den 5.-6. místo, druhý den se posunoval postupně dopředu podle toho, jak to před ním odpadalo. Podal určitě velmi dobrý a zralý výkon, dovezl to do cíle, ale napsat že jel stíhací jízdu, když v podstatě pouze konstantně držel svoji rychlost a jen profitoval z chyb soupeřů, mi přijde jako nesmysl. Nikoho nestíhal, stačí se podívat do results. Na poslední RZ zabral a vyšlo mu to, já mu to přeju, jen mi vadila stylizace článku, kterej jasně působí jako PR škoda motorsport, ale ten kdo rally sledoval průběžně tak ví, že to prostě žádná skvělá stíhací jízda nebyla, byl to velmi klidný a zkušený výkon umocněný tovární technikou. Toť vše, fandim škodovce, jen už mě ta neobjektivita v mediích leze krkem.
14. 10. 2013 11:4622
0 0
O tom, že je článek pro skalního fandu rally stylizovaný není pochyb, ale toto je normální jev u téměř všech článků, které jen střelím píší o skvělém umístění na bedně při účasti 4 soupeřů v kategorii, o tom že vítězství by bylo doma nebýt havárie a podobně. Z mála je třeba vytřískat co nejvíce. A to slovíčkaření? To k tomu asi patří, ve směs věřím, že tohle nepíšou lidé kteří stojí u trati, nebo sledují online výsledky a pokud ano je mi z toho smutno.
14. 10. 2013 11:5423
0 0
smajlík
14. 10. 2013 12:5824
0 0
Původně napsal shifty
jen mi vadila stylizace článku, kterej jasně působí jako PR škoda motorsport
To bude tím, že je to PR Škody Motorsport smajlík
14. 10. 2013 13:0225
0 0
já vim, ale proč je to tady? tohle nejsou stránky škoda motorsport ne? smajlík
14. 10. 2013 13:2926
0 0
shifty, čemu to vadí? Můžeš články s logem ŠM ignorovat a bude. Btw, minimálně na Autoportu a Mánii je taky...
14. 10. 2013 15:1827
0 0
Z principu se lhát nemá a že to byla skvělá stíhací jízda je prostě lež smajlík !
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!