CERS performance s titulem v obou českých mistrovstvích

Začátkem října se účastníci MMČR v rally sjeli na závěrečný podnik tohoto seriálu, který se tradičně konal ve středočeské Příbrami.

* Ondřej Bisaha s Petrem Pížou vítězi MMČR ve třídě 9 pro rok 2013
* CERS performance v Příbrami se třemi posádkami
* Silná sestava týmu na závěrečném sprintu ve Vsetíně

Začátkem října se účastníci Mezinárodního mistrovství České republiky v rally sjeli na závěrečný podnik tohoto seriálu, který se tradičně konal ve středočeské Příbrami. S přicházejícím podzimem se právě tam měly rozdělit poslední body potřebné k získání konečných výsledků celé letošní osmidílné série „velkých“ soutěží. Tým CERS performance nastoupil se třemi posádkami – po úspěšné barumce se letos podruhé v MMČR ukázal s Citroënem C2R2 Max jedoucí Marcel Svačina, tentokrát s novým spolujezdcem Markem Omelkou, dále Milan Michalčík s Kateřinou Janovskou (Renault Clio Sport) a zejména Ondřej Bisaha s Petrem Pížou (Honda Civic VTi), pro něž Příbram měla být posledním krůčkem k zisku mistrovského titulu.

Bohužel, soutěž byla hned v samotném úvodu poznamenána tragickou nehodou, na základě které byla rally zrušena a do bodového stavu mistrovství nijak nepromluvila. Z hlediska šampionátu tak kvůli anulování Příbrami došlo jen k tomu, že se průběžné výsledky přepsaly na konečné. Pro Ondřeje s Petrem to tedy znamenalo, že se stali mistry MMČR ve třídě 9 pro rok 2013.

Letošní seriál vícedenních soutěží je tedy minulostí a i ve sprintech se již vše schyluje k závěru. Na programu je už jen poslední podnik ve Vsetíně a ten bude pro tým CERS performance dalším silně obsazeným závodem. Ve třídě 6 se jako obvykle ukážou Ondřej s Petrem a jejich bílo-zlatým Citroënem C2R2 Max, stejný vůz osedlá i Marcel Svačina, který se ve sprintech objeví poprvé od květnové Kopné. Třída 9 bude tradičně patřit hondám – se Civicy VTi na trať vyrazí posádky Martin Tomečka – Martin Trlifaj, Radim Koutek – Zdeněk Gajdošík a Lukáš Nekvapil – Roman Koscelník. Posledně jmenovaná dvojice bude chtít potvrdit senzační druhé místo v šampionátu, které před startem její vůbec první sezony v rally čekal jen málokdo. Na startu se neobjeví již v Jeseníkách korunovaná mistrovská dvojice Josef Vojáček – Karel Voltner, avšak jejich honda na kotárech chybět nebude. Pojede s ní totiž jedna z dalších posádek přihlášených do MČR-S.

Aktuální novinky z týmu včetně fotografií, videoklipů a zpráv můžete najít na adresách www.cersperformance.com a www.fb.com/cersperformance!

Komentářů celkem: 3
20. 10. 2013 16:13
0 0
Velice perfektní tým, který se zabývá autama jak závodníma tak civilníma se v pátek večer v servisu na Vsetíně fakt vyznamenal. Člověka, který trochu rozumí autům, nemůže podle mě napadnout tahat dodávkou přes lano auta, které jsou zaparkované, zamklé, mají zatáhlou ruční brzdu a zařazenou rychlost hlavně, navíc když auta stojí na místě, které bylo pro ně pořadatelem vyhrazené. To bud ti lidi z Cers nemají mozek nebo byli totálně podnapilí a nebo je to názorný příklad lidské demence. Myslím ale že to bude nejspíš ta poslední možnost. Takže přátelé, tohle je vizitka skvélého mistrovského týmu. U nich bych si nenechal ani nafoukat kolo.
21. 10. 2013 19:27
0 0
S tím dofukováním mě to ani nepřekvapuje, ty na to máš tatu smajlík
22. 10. 2013 00:32
0 0
Chlapče, je vidět že vůbec nevíš jak se věci mají. Já to bohužel nemám jako několik mladých kluků. Mam svoje auto, chystam si ho sám doma v Olomouci a na závodech si ho obsluhuju taky sám. To vše z obyčejného zaměstnaneckého platu. Takže já nikoho na nic nemám a hlavně nejsem nějaký vychcánek.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!