18. 10. 2013 12:41 − 2967× − 10

Mads Ostberg: Tato sezóna se nepovedla…

Mads Ostberg otevřeně přiznal, že od letošní sezóny čekal víc. Teď jedná s několika týmy, kde bude pokračovat.

Mads Ostberg otevřeně přiznal, že od letošní sezóny čekal víc. Teď jedná s několika týmy, kde bude pokračovat.

Blížíme se ke konci letošní sezóny, jak ji hodnotíte?

Nešlo to tak, jak bych čekal. Často jsme jezdili na špici, ale měli jsme nějaké technické problémy. Ve Švédsku a Finsku jsme skončili na stupních vítězů, ale jinak moc dobrých výsledků nemám. Vedle technických problémů jsem měl i pár nehod. Takže tento rok jsem se nikam neposunul. Musím tvrdě pracovat na tom, abych se zase dobře připravil na další sezónu.

Na začátku sezóny jste říkal, že můžete vyhrát nějakou soutěž. Jaké máte šance na posledních dvou soutěžích?

Ve Španělsku asi ne, ale ve Walesu nějaká šance je. Hlavně ale potřebuji nabrat zpět sebevědomí, protože se stalo hodně věcí, které mně ho sebraly. Pokud zajedu slušně Španělsko, mohu ve Walesu zkusit zaútočit.

Změnilo se něco tím, že jste se stal členem továrního týmu?

Ano, je to jiné. Pravdou je, že někdy je to těžké být v tak velkém týmu. Hlavně když přicházejí problémy, když existuje nějaká taktika apod. Ale když se daří, je to radost být v takovém týmu.

Očekával jste takový vstup Volkswagenu do rally?

Ano. S takovým finančním zajištěním je teď Volkswagen ústřední značkou celého rally. Mají také skvělé jezdce. Takže nejsem překvapen, kolik Ogier vyhrál soutěží a že je teď považován za nejrychlejšího jezdce na světě.

Jak hodnotíte výkony svého kolegy Neuvilla?

Bezpochyby jezdí výborně. Začal opatrněji, měl nějaké nehody, ale pak začal zrychlovat. Jeho přístup je skvělý, je schopen útočit, hodně zrychlil. Fakt jede dobře.

Ze soutěží se vytratil Petter Solberg. Naopak Andreas Mikkelsen se zabydlel ve voze WRC. Co ostatní norští jezdci, například Andreas Aasen nebo Anders Grondal?

Andreas je u Volkswagenu a myslím, že se bude jen zlepšovat. Marius Aasen zatím na WRC nemá, ale kdyby nabral zkušenosti ve WRC2, tak by se mohl zlepšit. A Grondal? Nemyslím, že MS je už pro něj. Už je starší a dveře se zavírají. Mám ho rád, jsme kamarádi, ale je to realita.

Co vaše budoucnost? Jak to vypadá s další sezónou?

Zatím nevím. Jednáme s Citroenem, Hyundaiem i Malcolmem Wilsonem. Doufám, že najdeme nakonec dobré řešení.

A jaké jsou vaše ambice na další sezónu?

Potřebuji najít ztracené sebevědomí. Pak jsem schopen bojovat příští rok o nějaká vítězství i o dobré umístění v šampionátu.

A může to být stále i u M-Sportu?

Ano, Fiesta je stále konkurenceschopné auto, minimálně pro příští sezónu.

Komentářů celkem: 10
18. 10. 2013 14:17
0 0
Troufám si tvrdit, že ho nikdo chtít nebude!
18. 10. 2013 14:25
0 0
18. 10. 2013 15:13
0 0
Tak to já bych si tipnul, že místo si najde. Zase není tak moc lepších jezdců s tolika zkušenostmi.
18. 10. 2013 15:51
0 0
jj, ale pokud jde fakt Kubica do fordu, bude buď v Hyundai nebo jasná dvojka. To samý, pokud neodejde Neuville. Prostě po tolika závodech v MS je jasné, že to Ostberg asi ten úplnej top nikdy nebude. Bohužel, před sezónou sem mu věřil víc.
18. 10. 2013 17:22
0 0
Podle me bude dvojka u fordu at uz se to kolem nej posklada jakkoli smajlík
18. 10. 2013 18:55
0 0
Ostberg měl smůlu z kraje sezony na opakované technické problémy(-mky)-což v jeho případě-tovární jedničky-muselo být hodně frustrující. S tím, jak mu utekl začátek, pak vrstvil i svoje chyby. Tohle muselo jeho sebevědomím opravdu hódně otřást. Tak snad se dá dohromady-však právě on byl před těmi dvěma lety v pozici toho mladého nadějného, kterou teď má Neuville. Na toho jsem zvědavý, jak se mu povedou poslední dvě-charakterem odlišné-soutěže. ... A doufám, že ho v blízké budoucnosti nepotká nic podobného, co Madse!
18. 10. 2013 22:03
0 0
Z mojho pohladu je to uplne jedno. Je Ogier a potom druha liga. A ani Neuville na to aby ho stabilne porazal mat nebude.
18. 10. 2013 22:19
0 0
Neuville je mladý, má toho hodně před sebou. Věřím, že zrychlí a bude pro Oigera důstojným soupeřem. Jen doufám, že neskončí u Hudlaje, to by mě mrzelo
19. 10. 2013 09:18
0 0
Maestro - Ogier ale taky má a měl vždy ty nejlepší podmínky, Neuville šel z auta do auta. Uvidíme, pokud zůstane u fordu, podle mě je schopen ho potrápit. A Kubica to samé...
19. 10. 2013 12:02
0 0
Souhlasim z Maestrem. Ogier od samyho zacatku kariery natolik vycnival a porad vycniva, ze mu podle me ani Neuville stacit nebude. Navic osobne jsem zdrzenlivy, co se tyce vychvalovani Neuvilla na zaklade jedny sezony. Rad bych veril ze to tak nebude, ale neverim..
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!