20. 10. 2013 19:55 − 2676× − 2

X. Partr Rally Vsetín pro domácího Jakeše

Stylem start – cíl vyhrál jubilejní desátý ročník Partr Rally Vsetín domácí Miroslav Jakeš.

Stylem start – cíl vyhrál jubilejní desátý ročník Partr Rally Vsetín domácí Miroslav Jakeš, který si společně se svým spolujezdcem Jaroslav Novákem přijel na cílovou rampu pod vsetínský zámek pro druhé vítězství v řadě při závěrečném podniku sprintrallyového šampionátu. Ani toto vítězství však posádce Jakeš – Novák nestačilo k zisku titulu mistrů České republiky v absolutním pořadí pro rok 2013, když je v závěru o šest bodů předstihla dvojice Roman Odložilík – Martin Tureček.

„Vůbec to neberu tak, že jsme přišli o titul. Na začátku roku byl dán jasný plán, že se máme pokusit získat celkové prvenství mezi produkčními vozy (třída 3), což se nám podařilo už po Pačejově. Poslední dva závody jsme proto brali jako bonus, kdy jsme se ještě snažili získat nějaké další body i do absolutního pořadí. Všech osm dokončených podniků a konečná pozice vicemistrů České republiky v rallysprintech je pro mne i pro celý tým parádním úspěchem,“ zhodnotil celou sezonu Miroslav Jakeš.

Po pětiletém čekání na rallysprintový titul se tak mohli radovat Odložilík s Turečkem, kterým i druhé místo ze Vsetína stačilo pro posun do čela šampionátu. „Mám pochopitelně obrovskou radost, čtyřikrát už jsme skončili na celkovém druhém místě a až letos to konečně vyšlo. Veškerou taktiku v závodě jsme chtěli podřídit tomu, ať si dojedeme pro potřebné body. Závěr soutěže už byl náročný především na psychiku. Jeli jsme sice pořád rychle, současně jsme se ale snažili vyvarovat jakékoliv chyby a věřili, že nás nezradí technika,“ řekl v cíli za posádku šťastný Roman Odložilík.

Třetí místo v soutěži i v celém šampionátu pak patřilo západočeské dvojici Jan Sýkora – Martina Škardová. „Po dvouměsíční pauze jsem se hůř dostával do tempa a hlavně dopoledne mi to moc nešlo. V závěru už jsem začal zajíždět dobré časy, na smazání ztráty na Romana Odložilíka to však již nestačilo,“ zdůvodnil blovický Jan Sýkora těsnou prohru v boji o druhou příčku.

Konečné pořadí X. Partr Pally Vsetín:

1. Miroslav Jakeš – Jaroslav Novák Mitsubishi Lancer Evo 9 R4 40:58,3 min
2. Roman Odložilík – Martin Tureček Škoda Fabia S2000 + 29,5 s
3. Jan Sýkora – Martina Škardová Ford Fiesta R5 + 35,9 s

Konečné pořadí Timeseal Mistrovství České republiky v rallysprintech:

1. Odložilík – Tureček 162 b., 2. Jakeš – Novák 156 b., 3. Sýkora – Škardová 118 b.

X. Partr Rally Vsetín se stala posledním letošním mistrovským podnikem také pro historická vozidla i posádky startující v rámci Poháru České republiky. Možná i díky tomu, že mezi „historiky“ už bylo rozhodnuto o titulu ještě před startem závodem, sešla se ve Vsetíně méně početná sestava 15 posádek. Mezi nimi jednoznačně dominovala dvojice Jiří Petrášek – Josef Král, která se díky bodům za první místo posunula v konečném pořadí mistrovství České republiky historických vozů na celkové třetí místo. Mezi pohárovými vozy startovalo hned 39 posádek a o titulu se ještě muselo rozhodnout mezi Jiřím Kašparem a Petrem Šimurdou. Prvně jmenovaný si nakonec vítězstvím o více než minutu zajistil mistrovský titul.

M ČR historiků:

1. Jiří Petrášek – Josef Král Opel Ascona B 48:53,3 min
2. Rostislav Majšadr – Martin Hejhal BMW 2002 TI + 1.33,4 min
3. Petr Hustý – Václav Tesař Alfa Romeo 1750 GTAm + 2:36,9 min

Pohár České republiky:

1. Jiří Kašpar – Daniel Kabourek Škoda Octavia 44:51,4 min
2. Petr Šimurda – Milan Dlouhý Škoda 130 LR + 1:10,0 min
3. Michal Červenka – Martin Ševčík Peugeot 205 Gti + 2.11,0 min

Komentářů celkem: 2
21. 10. 2013 16:151
0 0
Pro mě je mistr jednoznačně Mirek. Bohužel škrtání výsledků udělalo své.
23. 10. 2013 19:092
0 0
Vyhrál holt ten lepší smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!