Divákův průvodce po revivalu

O tomto víkendu se uskuteční IV. ročník Rallye Berounka Revival.

O tomto víkendu se uskuteční IV. ročník Rallye Berounka Revival. Ačkoliv se jedná o společensko- sportovní akci pořádanou primárně pro bývalé závodníky a v silách skromného pořadatelského týmu, což je vlastně kolektiv kolem promotéra E. Patery, není zajistit divákům servis na jaký jsou zvyklí z dnešních rally ( revivaly nejsou rally!), přesto se vždy najdou tací, kteří se vypraví ve svém volnu sledovat počínání účastníků revivalu a pak se jim to ještě líbí!

Samozřejmě účastníky i organizátory zájem motoristické veřejnosti o akci velmi těší. Aby i diváci měli potěšení z koukání a fandění, je potřeba, aby si uvědomili několik věcí. Uzavřené úseky na trati revivalu jsou Show section, nikoliv rychlostní zkoušky. Na těchto úsecích má jít hlavně o podívanou, přes to se automobily, i když se jedná o vozy vyrobené do r. 1985, dokážou pohybovat velmi rychle a nikdy nevíte, jestli se nevydají nejneočekávanějším směrem. Proto jezdci i organizátoři prosí všechny diváky, aby bezvýhrad respektovali pokyny pořadatelů a trochu jim ulehčili práci tím, že budou používat zdravý rozum při hledání nejlepšího místa na pokoukání.

Ze sobotního programu doporučují organizátoři návštěvu Show section 03 a 05, Autodrom Písek v motokárovém areálu v Písku, městské části Hradiště. Pro sledování revivalistů ideální příležitost. Jedou se dvě kola, celkem 2400, na trati je vždy několik vozů. Celá trať je přehledná z tribuny. Kromě tribuny je divákům všude kolem trati vstup zakázán! V areálu je i restaurace, v časovém harmonogramu je čas na oběd, takže ideální místo pro setkání s našimi legendami. Jen doufáme, že se personál restaurace poučil z loňska, kdy si evidentně nevěděl rady s tím, že skoro dvě hodiny, jim do lokálu, minutu co minutu, přišli dva noví hosté lačnící po obědě. Start prvního vozu je naplánován na 12:30, při druhém průjezdu odstartuje první vůz ve 14: 48. Odtud zamíří posádky do Hotelu Vltava v Červené nad Vltavou. První posádka odevzdá výkaz v závěrečné časové kontrole prvního dne v 16:02.

Bohužel Show section 02, 04, Lom Kožlí je pro diváky nepřístupná, do areálu je vstup zakázán!

Na Show section 01, Lom Lašovice je velmi omezený přístup, SS lze sledovat pouze z prostoru váhy, chodit dále po deponii je zakázáno. Prosíme všechny diváky o pochopení. Omezení kolem uzavřených úseků jsou nutná z důvodu bezpečnosti a pořadatelé musí také respektovat majiele areálů, kterým patří dík, že vůbec poskytnou prostory k uspořádání Show section.

V neděli ovšem čeká na všechny Show section 07, Sedlčanská kotlina, ideální a bezepečné místo ke sledování revivalistů. Účastnící zde absolvují dva rallykrosové okruhy, ale v protisměru obvyklého závodění. Na trať, kde opět bude kroužit několik vozů současně, bude nejlepší pohled z tribuny, nebo diváckého svahu. První vůz do kotliny odstartuje v 11:00.

Nejlepší místa ke sledování vozů v akci jsou tedy v sobotu motokárová dráha v Písku, v neděli sedlčanská kotlina. Lovci autogramů (startovní listina pro inspiraci je zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=novinky/detail&id=2226 )si přijdou na své v sobotu večer v Hotelu Vltava v Červené nad Vltavou a v neděli odpoledne v cíli v areálu Středního odborného učiliště v Radotíně.

Všem příznivcům revivalu přejí účastnící i organizátoři hezké a hlavně bezpečné zážitky.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!