30. 10. 2013 21:18 − 2800× − 1

Cyprus Rally – komentář

Soutěž se po dlouhých čtrnácti letech vrátila do Nicosie a pro osmadvacet startujících posádek tak byly připraveny nové rychlostní zkoušky.

Kyperská rally, největší motoristická sportovní akce tohoto ostrova před třemi lety opustila prestižní společnost soutěží světového šampionátu a přesunula se do seriálu IRC. Ten ale po převzetí promotérství evropského mistrovství společností Eurosport Events skončil a Cyprus Rally podruhé v krátké době zůstala bez zařazení do některého z hlavních mezinárodních mistrovství. Naštěstí pořadatelé mohli setrvat alespoň v šampionátu středního východu, v jehož kalendáři jim připadla předposlední pozice. Nakonec se už na Kypru s předstihem rozhodlo o šampiónovi MERC pro rok 2013. Soutěž se po dlouhých čtrnácti letech vrátila do Nicosie a pro osmadvacet startujících posádek tak byly připraveny nové rychlostní zkoušky.

Soutěžní program v pátek večer odstartovala divácká rychlostní zkouška přímo v ulicích hlavního města. Nejrychleji si na její trati počínal lídr mistrovství Nasser Al-Attiyah pilotující Ford Fiesta RRC. Až osmadvacátý čas naopak zaznamenal největší favorit z řad domácích borců Charalambos Timotheou, který si pronajal Ford Fiesta R5 od Rogera Feghaliho. Vůz jej ale moc daleko nedovezl, v pátém testu musel Kypřan odstoupit pro poruchu motoru. Stejný důvod zapříčinil o zkoušku později i odstoupení Yazeeda Al-Rajhiho, který soutěž absolvoval jako obvykle za volantem Fordu Fiesta RRC. S konkurenčním Citroënem DS3 RRC startoval Khalid Al-Qassimi, který však neměl nejen na svého hlavního soka Al-Attiyaha, ale ani na dalšího borce s Fiestou RRC Abdulazize Al-Kuwariho. Na druhou příčku se pilot Citroënu dostal až v první nedělní zkoušce, kde měl Al-Kuwari defekt. Ten se však boje o druhou příčku nevzdával a na Al-Qassimiho pořádně dotíral. Pilot DS3 si ovšem stříbro o 4,7 sekundy dokázal udržet. Čtvrtý triumf v letošním MERC si naprosto dominantním způsobem připsal Al-Attiyah a předčasně se mohl radovat ze svého devátého titulu mistra středního východu.

Ke konečným výsledkům této soutěže MERC se dostanete na stránkách ewrc-results.com.

Stav šampionátu: 1. al-Attiyah 118, 2. K. al-Qassimi 69, 3. Abdulaziz al-Kuwari 57, 4. R. Feghali 43, 5. A. al-Qassimi 30, 6. al-Rajhi 20

Komentářů celkem: 1
30. 10. 2013 22:011
0 0
Pohled na počet startujících a na počet posádek které dojely je hodně smutný...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!