Rallycross nebo Sprint-závod na Autodromu Sosnová

Po třech letech bude Fiesta Cup startovat v rallycrossu. A bude to zároveň poslední závod tohoto seriálu.

Po třech letech bude FiestaCUP startovat v rallycrossu. A bude to zároveň poslední závod tohoto seriálu.

Závodní speciály FiestaCUP vznikly v roce 2010 původně jako auta, která měla být primárně nasazována v rallycrossu. České země jsou však zaslíbeny spíše rallye a tak vlastně jediný start speciálů Ford Fiesta 1.3Cup v rallycrossovém závodě na českém území obstarali rallye jezdci, kteří startovali v exhibičním závodě v Srpnu 2010 v Sedlčanech. Za volant Fiest tehdy usedli Emil Triner, Míra Tarabus, Honza Černý, Petr Brynda, Karel Trojan a Honza Šlehofer. Tehdejší závod plechy na plechy, tedy v případě Fiest spíše „plasty na plasty“ nakonec vyhrál Míra Tarabus.

Rallycross v českých zemích jezdce moc netáhne, přestože je to zejména pro začínající jezdce výborná škola závodní jízdy. Speciály FiestaCUP a seriály z nich postavené tak v letech 2010-2013 nakonec absolvovaly celkem 36 akcí v rallye a 17 akcí na okruzích a jen 1 akci v rallycrossu. Rallycrossem a s tím spojenými plány však celý projekt FiestaCUP 2010 začal a rallycrossem v Sosnové letos v Listopadu projekt FiestaCUP bude také končit. Závodní sezóna je pro jezdce již na úplném konci. Mistrovské podniky pro licencované jezdce mají před sebou již jen exhibiční souboje na konci Listopadu a začátkem Prosince. Pro všechny ostatní jsou však následující dva podniky, které se pojedou na Autodromu Sosnová. A jedním z nich je právě závod nazvaný HobbyRallycross Sosnová.

Rallycross Autodrom Sosnová 10. 11. 2013

Jedna rallycrossová trať, dva tréninky, tří závodní jízdy, čtyři speciály Ford Fiesta 1.3Cup, pět kol v každé závodní jízdě, šest kilometrů v rozjížďce, sedm závodních kol ve finále a osm až deset jezdců v jedné jízdě! Tak lze ve zkratce shrnout pozvánku na tento volný závod, který je otevřen všem jezdcům i bez licence. Termín závodu je 10.11 2013, místem Autodrom Sosnová, závod se pojede dle rallycrossových předpisů a jedná se o open akci. Vypsané třídy jsou rozděleny pro speciály do 1600ccm (sem budou zařazeny Fiesty), do 2000ccm a nad 2000ccm.

Harmonogram akce: 8-8.45h Admin.a Technické přejímky, 9-10.30h Trénink a Kvalifikace, od 11hod Tři série rozjížděk , od 14.30h Finálové jízdy.

ARTFordSPORT Plzeň pro tento závod vypíše poslední samostatné hodnocení FiestaCUPu. K dispozici na pronájem ale budou i další dva speciály Ford Puma, které budou startovat v jiné Divizi. Pozor-uzávěrka přihlášek pro tuto akci je ve středu 6.11 2013 !!!

Podmínky pronájmu speciálů značky Ford:

Ford Fiesta1,3Cup – cena 14.800Kč
Ford Puma1,7Kit – cena 16.800Kč
Ford Puma 1.7Sport – cena 14.800Kč

Pronájem vždy zahrnuje: Kompletní pronájem závodního vozu, servis na akci, dopravu, servisní stany a servisní auto, mechanika na akci, benzín + kompletní náplně, nastavení bezpečnostních prvků – sedačka + pásy, komplet pneu /slick – medium – wet.

Cena nezahrnuje:startovné, zapůjčení kombinézy a helmy /je možné dodat/ !

Druhou a značně odlišnou závodní možností, kde můžete startovat bez nutnosti vlastnit licenci je akce Mogul Driving Cup Sosnová. Pro zájemce o bezpečné závodní svezení na zajímavé trati (vznikne propojením rallycrossové a motokárové trati) je zde nabídka na pronájem speciálů Fiesta CUP a Ford Puma. Do závodu Mogul Driving Sosnová se může přihlásit každý zájemce nad 18let, s platným ŘP. Výhodou závodů na této uzavřené trati jsou zejména bezpečnost, profesionální zabezpečení a pak hlavně možnost zajímavého porovnání svých jezdeckých schopností. Speciály Fiesta 1.3 Cup budou startovat ve třídě do 1600ccm a nabízí možnost porovnání se mezi sebou se shodnými auty. Rallycrossová trať v Sosnové je navíc pro Fiesty jednou z nejzajímavějších variant, protože nabízí velmi technické pasáže a také poměrně rychlé úseky. Každý jezdec si tak může vyzkoušet výborné jízdní vlastnosti „fordích“ závodniček.

Mogul Driving na Autodromu Sosnová, neděle 1. 12. 2013

Popis akce: jedná se o volný podnik ve stylu rallye (jezdec-spolujezdec),na uzavřené okruhové trati, která obsahuje asfaltové i šotolinové části, délka jedné RZ je 4,6km. Každá posádka absolvuje ráno dvě tréninkové jízdy, poté 3 závodní jízdy na 4kola (RZ). Jezdec/spolujezdec nepotřebuje žádnou závodní licenci, podmínkou je věk minim.18let a ŘP sk.B. Startovné je 1500Kč. Uzávěrka přihlášek pro tuto akci je 25.11.2013 Výhodou pro speciály FiestaCUP je možnost, že na jednom speciálu se mohou střídat i dva jezdci (posádky). Cena za pronájem pak je samozřejmě ještě nižší.

Podmínky pronájmu speciálů značky Ford:

Ford Fiesta1,3Cup–základní cena/-11.800Kč, cena při střídání dvou jezdců – 7.900Kč.
Ford Puma1,7Kit–základní cena/-13.800Kč, cena při střídání dvou jezdců-8.900Kč.
Ford Puma 1.7Sport–základní cena/-12.800Kč, cena při střídání dvou jezdců – 7.900Kč.

Pronájem vždy zahrnuje: Kompletní pronájem závodního vozu, servis na akci, dopravu, servisní stany a servisní auto, mechanika na akci, benzín + kompletní náplně, nastavení bezpečnostních prvků – sedačka + pásy, komplet pneu /slick – medium – wet.

Cena nezahrnuje:startovné, zapůjčení kombinézy a helmy /je možné dodat/ !

A na závěr možná jedna zajímavá novinka. Na akci v Sosnové 10.11 2013 by se měl poprvé v ČR představit speciál Fiesta 1.6R1, novinka která bude připravována pro novou sezonu 2014. Bude to základ pro nový seriál? Kompletní informace o podmínkách a cenách pronájmu, specifikaci závodních speciálů a nabídce na další jednotlivé akce Vám budou sděleny na vyžádání. Bližší informace ke všem výše uvedeným akcím získáte také na webu www.FiestaCup.cz. Případné dotazy nebo přihlášky zasílejte na email info@fiestacup.cz!

Autor článku si nepřeje, aby byl článek komentován

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!