Vítěz Číny Lappi je na špici také ve Švýcarsku

Minulý týden triumfoval pro značku Škoda v Číně, nyní vede před finálovým dnem také Rally du Valais.

› Tovární posádka Lappi/Ferm potvrzuje kvality také v alpském ERC finále
› Před finálovým dnem mají náskok 43,7 sekundy
› ŠKODA si již zajistila titul APRC a ERC

Martigny, Švýcarsko, 8. listopadu 2013 – Minulý týden triumfoval pro značku Škoda v Číně, nyní vede před finálovým dnem také Rally du Valais: Fin Esapekka Lappi dokazuje svůj mimořádný talent také ve švýcarských Alpách. Se svým spolujezdcem Jannem Fermem jdou do finálních osmi rychlostních zkoušek letošního ERC s náskokem 43,7 sekundy.

Po triumfu v ERC pro Jana Kopeckého a Pavla Dreslera, vítězství v APRC stejně jako v pěti dalších národních šampionátech, by bylo pódiové umístění dalším skvělým počinem v již tak úspěšné rallyové sezóně značky ŠKODA.

„Byl to pro nás dobrý den bez jediného problému. Auto bylo fantastické, jízdu jsme si vskutku užívali. Grip byl odpoledne lepší a lepší a tak jsme mohli i zrychlit“, říká Lappi, zůstává ale s ohledem na své šance na vítězství pevně na zemi: „Sobota bude nejtěžším dnem. Nejdůležitější bude neudělat žádnou hloupou chybu, pak uvidíme, co se z toho vyvine.“

I přes sedmihodinový časový rozdíl v Číně – kde uplynulý víkend vyhrál poslední soutěž APRC – zůstává Lappi svěží. V dosavadních deseti rychlostních zkouškách na technických tratích kolem centra rally v Martigny zajel tři nejlepší časy. Jeho největší pronásledovatelé ztratili zejména v pátečních odpoledních průjezdech – Lappi přitom na asfaltu platí stále za nováčka.

Finský talent přesvědčil zatím zejména druhým místem na legendární Rally Sanremo a třemi vítězstvími v APRC, kterými přispěl k celkovému triumfu značky ŠKODA v asijsko-pacifickém šampionátu. Titul v evropském mistrovství ERC si ŠKODA zajistila již dříve díky Janu Kopeckému a Pavlu Dreslerovi. Tovární duo dominovalo sezóně ERC šesti prvními místy a dalšími dvěma pódiovými umístěními.

Nyní je Lappi na nejlepší cestě napsat další úspěšnou kapitolu úspěšných dějin značky ŠKODA. V rámci 54. Ročníku Rally du Valais je v sobotu na programu osm rychlostních zkoušek a 146,30 kilometrů. Vrcholem bude nejdelší zkouška soutěže Les Cols o délce 37,13 kilometrů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!