Hvězdy rally-Kresta, Prokop, Pech, Valoušek, Volta, a další

Skvostný seznam přihlášených čítá XII. Global Assistance Setkání mistrů dva týdny před startem.

Letošní XII. Global Assistance setkání mistrů se blíží mílovými kroky. Autodrom v Sosnové u České Lípy ožije zvukem motorů už za dva týdny, tedy v sobotu 23. a v neděli 24. listopadu 2013 a diváci se letos mají opravdu na co těšit. Pořadatelům se v letošním roce podařilo namíchat skutečně velmi zábavný mix vozů všech kategorií, v jejichž kabinách bude sedět mnoho skutečných mistrů volantu. Pojďme si představit ty, kteří se představí v kategorii rally.

Během XII. Global Assistance Setkání mistrů se divákům představí například čerstvý mistr České republiky v rally pro rok 2013 Václav Pech jun. s vozem MINI John Cooper Works, které bude přestavěné do kategorie WRC, ale například také jediný český soutěžní jezdec kategorie WRC v mistrovství světa rally, Martin Prokop s Fordem Fiesta RS WRC. Se stejným vozem se v Sosnové ale představí také skvělý soutěžní jezdec Štěpán Vojtěch a rovněž nejrychlejší ze slovenských soutěžních jezdců Jaroslav Melichárek. Ten letos až do poslední soutěže bojoval o titul mistra Slovenské republiky v rally. Velkým lákadlem jistě bude start jednoho z nejlepších rally jezdců současnosti Romana Kresty, který na závěr své soutěžáckém kariéry, s níž se v této sezoně loučí, usedne do vozu specifikace WRC. Bude jím Škoda Fabia WRC v barvách společnosti MOGUL, která je s Romanem Krestou dlouhodobě spjata. V současné době je přihlášeno celkem 9 jezdců kategorie WRC s vozy značek Škoda, Ford, MINI a Mitsubishi. Kromě již jmenovaných jezdců se s WRC objeví ještě například mladý a stále rychlejší Miroslav Plíhal, slovenský matador a bavič Igor Drotár, valašský showman Silvestr Mikuláštík a skvělý technik objevující se za volanty krásných soutěžních vozů Miloš Vagner.

Diváky jistě potěší i pohled na seznam přihlášených kategorie 4WD Open třídy 2, kde u vozu Ford Fiesta R5 figurují jména Jan Sýkora a Pavel Valoušek. Valoušek se v rámci programu XII. Global Assistance setkání mistrů objeví i za volantem karcross buggy. Se Škodou Fabia S2000 se do bojů zapojí mistr Slovenské republiky v rally a i Čechům dobře známý Polák Grzyb a slušovický reprezentant v Mistrovství Evropy Antonín Tlusťák. Ze Slovenska s Lancerem R4 přijede závodník do vrchu a současně soutěžní jezdec Tomáš Kukučka. Mistr ČR v rally kategorie produkčních vozů pro rok 2013 Vojtěch Štajf přijede svůj titul oslavit do Sosnové se Subaru Impreza STi a za volantem produkčních Mitsubishi Lancer se objeví Josef, ale i Martin Semerádovi, Martin Hudec, Karel Trojan a také Vlastimil Marejčák ze Slovenska.

Pořadatelé slibovali, že v letošním roce chtějí divákům nabídnout více krásných historických soutěžních vozů a zde je úctyhodný výsledek. Mistr ČR v rally historiků Jiří Kalista by měl odstartovat se Subaru Legacy, Jiří Navrátil s Fordem Sierra Cosworth, Luboš Tenkl s BMW M3, Petr Žáček s „béčkovým“ Audi Sport Quattro, Emil Triner se Škodou 130 LR, skvělý Jaroslav Vančík s Ladou VFTS, Jiří Hladík s velmi rychlým „young timerem“ Suzuki Swift, Petr Hustý s krásnou Alfou Romeo GTAm, Jiří Petrášek s „chromem a čistotou zářícím“ Opelem Ascona B a třešničkou na dortu budou dvě Italské Lancie – Giuseppe Volta s 037, a Alessandro Pasquale s Deltou Integrale v barvách Martini Racing.

Tiskový mluvčí XII. Global Assistance setkání mistrů: „Cílem letošního Setkání mistrů je nabídnout divákům hlavně zábavu a show. Snažili jsme se připravit program, kde by se neměl rozhodně nikdo nudit a program, který by mohl bavit všechny členy rodiny. Během soboty budou moci diváci navštívit volný program tréninkových jízd na autodromu za symbolickou cenu 100,- Kč, kdy se dostanou bez omezení na všechny tribuny i do servisu a v neděli mohou za stejnou cenu koupit vstupenku na stání nebo za 200,- Kč do všech prostor kromě tribuny „A“. Během hlavního programu v neděli 24. listopadu se v Sosnové celý den bude něco dít. Dopoledne rozjížďky, po poledni velká autogramiáda všech účastníků a odpoledne finálové jízdy. Zveme tímto všechny motoristické nadšence na předposlední listopadový víkend do Sosnové u České Lípy, letos to bude stát za to.“

Účastníky XII. Global Assistance Setkání mistrů v dalších disciplínách představíme v následujících tiskových zprávách.

Sledujte nás také na facebooku.

Komentářů celkem: 7
9. 11. 2013 17:351
0 0
z Brna sa nechystá nikto ?
9. 11. 2013 17:562
0 0
Tak a až se tam objeví jméno Honzy Černého, tak budu naprosto spokojenej smajlík...Doufám, že se objeví!!
10. 11. 2013 17:143
0 0
To jo, kdyby zase jel v nějakém WRCu.. to by bylo moc fajn.
11. 11. 2013 20:544
0 0
Neplánujete zase memoriál Bohouše Ceplechy? A dražbu svezení ve WRC?
12. 11. 2013 09:025
0 0
Taky by mě zajímalo jestli bude nějaká dražba nebo soutěž o svezení
12. 11. 2013 09:146
0 0
Myslím, že kdyby se něco chystalo, už by se o tom psalo, ale možná se pletu a rád budu příjemně překvapen! smajlík
14. 11. 2013 13:107
0 0
Kdybyste dobře četli, tak víte, že o jedno svezení v Sosnové můžete soutěžit u Martina Prokopa. Viz. článek "Ford Fiesta WRC Martina Prokopa jako model".
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!