„Létající Fin“ Lappi vítězí pro značku Škoda také ve Valais

„Létající Fin“ Esapekka Lappi triumfoval pro značku Škoda také ve finálové soutěži letošního mistrovství Evropy ve švýcarských Alpách

› Tovární posádka Lappi/Ferm vítězí se suverénním náskokem
› „Můj první velký triumf na asfaltu“
› Perfektní závěr tituly ověnčené sezóny

Martigny, Švýcarsko, 9. listopadu 2013 – „Létající Fin“ Esapekka Lappi triumfoval pro značku ŠKODA také ve finálové soutěži letošního mistrovství Evropy ve švýcarských Alpách. Jen šest dní po úspěchu v Číně zvítězil finský talent se svým spolujezdcem Jannem Fermem na Rally du Valais s jasným náskokem. Byl to vydařený závěr mimořádně úspěšného rallyového roku značky ŠKODA, který byl korunován tituly v ERC a asijsko-pacifickém šampionátu (APRC).

Skvělý pilot ve skvělém voze – to byl recept na úspěch také při triumfu Esapekky Lappiho ve Švýcarsku. 40 hodin trvala jeho vítězná cesta z finálové soutěže APRC v Číně, přesto nebyla únava na „létajícím“ Finovi znát. „Poslední dva týdny byly absolutně fantastické. Toto je moje první velké vítězství na asfaltu, to bych před začátkem rally neočekával. Ale byl jsem v „laufu“ a měli jsme skvělý rytmus. Velký dík patří celému týmu ŠKODA Motorsport“, řekl Lappi v obležení fanoušků.

Lappi chtěl především sbírat další zkušenosti na pro něj zatím ne tolik známém asfaltovém povrchu. Po 287,84 soutěžních kilometrech však veze domů přesvědčivé vítězství. Ve finálový den vsadil Lappi na technických tratích v nádherném horském prostředí v okolí centra soutěže v Martigny především na jistotu, přesto byl v dalších dvou rychlostních zkouškách nejrychlejší.

Po loňském prvním místě v Polsku slaví Lappi pro značku ŠKODA druhý triumf v dosavadních čtyřech startech v evropském šampionátu. Na úspěšné výsledkové listině Lappiho stojí rovněž druhé místo z legendární Rally Sanremo. Celkově pak značka ŠKODA evropskému mistrovství dominovala: Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem v osmi startech slavili šest vítězství a další dvě pódiová umístění. Titul v ERC je odměnou pro všechny.

Další kontinentální jezdecké tituly slaví s vozem ŠKODA Fabia Super 2000 Gaurav Gill (Indie) v APRC a Gustavo Saba (Paraguay) v jihoamerickém mistrovství CODASUR*. K tomu se národními šampióny s vozem ŠKODA Fabia Super 2000 stali Raimund Baumschlager v Rakousku, Dimitar Iliev v Bulharsku, Umberto Scandola v Itálli, Marouf Abu Samra v Jordánsku stejně jako Gustavo Saba v Paraguaji.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!