Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
12. 11. 2013 16:49 − 2811× − 4

Citroen může litovat omezení testů před Rally Wales

Finský pilot Citroenu Mikko Hirvonen se nechal slyšet, že omezení testovacího programu před finále MS může Citroen stát výsledek.

V Mistrovství světa zbývá odjet pouze poslední podnik a tituly jsou rozdány. Jak se zdá, tato situace vedla Citroen racing k omezení testů před začátkem Welšské rally, protože jediným testováním které proběhlo byl jeden den, kdy za volant usedl Robert Kubica, který testoval minulou neděli. To se nelíbí Mikku Hirvonenovi, který má obavu, že kvůli tomu nebude moct bojovat o vítězství. To se navíc francouzskému týmu na soutěži na Britských ostrovech vyhýbá, protože s DS3 WRC zde ještě Citroen zvítězit nedokázal. Hirvonenovu obavu navíc posiluje fakt, že po loňské soutěži tým ve Walesu zůstal po soutěži k dalšímu testování, avšak letos, jak bylo zmíněno, je program velmi omezený.

Mikko Hirvonen se nechal slyšet, že sice na jednu stranu rozhodnutí Citroenu chápe, ale na druhou stranu má obavy o to, že on a Dani Sordo nebudou dostatečně sžití s podmínkami: "Robert doposud tohle auto neřídil, takže pro něj dává smysl strávit nějaký čas v autě, ale pro nás není situace ideální. Já odjedu dva průjezdy shakedownu a poté už půjdeme přímo na kvalifikační zkoušku, která bude velmi důležitá," pokračuje Hirvonen, "Není to vůbec optimální, zejména když Volkswagen měl dlouhý test a na soutěž přijedou dostatečně připravení na panující podmínky. Ve Walesu je ideální být prvním autem na trati a pokud jím nebudete, tak bývá obtížné bojovat o vítězství, to je jisté."

A i přes nedostatek testování, jaké má Hirvonen cíle pro soutěž? "Po pěti letošních pódiových umístěních by se mi líbilo zakončit sezónu vítězstvím. Je to obtížná rally, ale mám rád její rychlé zkoušky. Pro jezdce jsou zábavou, i když se musíte vyvarovat jakýchkoliv potíží," popisuje závěrečný podnik MS Hirvonen a dodává, "v tomto ročním období bude panovat asi nejhorší možné počasí s mlhou, deštěm a možná i námrazou po ránech. To může učinit brždění zrádným, takže je potřeba pečlivě hlídat stopu," uzavírá Mikko Hirvonen.

Komentářů celkem: 4
12. 11. 2013 22:15
0 0
Vy budete oba rádi když si vás tam nechají....
13. 11. 2013 08:04
0 0
Ty Hurvínkovy plky, Seb EVO II napřed prokázal rychlost a pak se ozýval, že chce volné ruce. Hurvínek jen zakecává, že mu to nejde.
13. 11. 2013 10:19
0 0
Souhlasím, že Hurvajs by měl letos mlčet. Když chce tak moc vyhrávat, tak to už mohl letos mnohokrát.smajlík
13. 11. 2013 12:23
0 0
Myslím, že neřekl nic špatného. Obecně má pravdu a že třeba v tisku za to jeho vyjádření "přidali" několik vykřičníků - a tím to vyjádření vyznívá arogantně - za to asi nemůže.

Pořád je to top jezdec, i když už asi za zenitem. Kromě Neuvilla na něj zatím ani ten druhý sled nemá!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!