12. 11. 2013 20:31 − 2781× − 0

Portugalský titul zůstává v azorských rukách

V Algarve se o víkendu rozhodovalo o letošním portugalském mistrovi, když se tam odehrál závěrečný díl tohoto šampionátu.

V Algarve se o víkendu rozhodovalo o letošním portugalském mistrovi, když se tam odehrál závěrečný díl tohoto šampionátu. Na titul měla šanci ještě celá trojice jezdců s Bernardem Sousou v čele. Ten vyhrál hned úvodní podnik mistrovství a v čele se držel až do jeho finální části. V předposlední soutěži ale místo předčasné korunovace přišla havárie a ta umožnila Sousovým rivalům se speciály Škoda Fabia Super 2000 Ricardu Mourovi a Pedru Mereilesovi udržet si šance na domácí primát. Atrakcí závěrečného portugalského podniku byl rovněž start Joao Barrose s nově pořízeným Fordem Fiesta R5. Zatím se divákům představil v roli předjezdce, do ostrých soubojů by měl zasáhnout až na začátku nové sezóny.

Sousa si k závěrečnému klání obstaral Ford Fiesta Super 2000 mistrovské francouzské stáje Emap Yacco a hned první rychlostní zkoušku vyhrál. V té další jej ale postihnul defekt spojený s obří tříminutovou ztrátou. Ani takový problém ale v boji o titul neznamenal konečnou, Sousa si do závěru mistrovství přinášel pěkný náskok sedmnácti bodů. Konečnou v soutěži ale znamenala porucha motoru v průběhu páté zkoušky a to už pro pilota Fordu začalo jít do tuhého. Teď už musel jen doufat, že jeho hlavního soupeře a nového lídra soutěže Mouru potkají nějaké problémy.

Těsně pod stupni vítězů zůstal v Algarve debutant za volantem Peugeotu 207 Super 2000 Carlos Martins. O dvě minuty lepší čas zajel v soutěži Adruzilo Lopes, který se Subaru Impreza Sti R4 zároveň vyhrál Power Stage. Z druhého místa se na konci roku radoval Meireles, což pro něho ale znamenalo, že v celkovém hodnocení šampionátu zůstal až na třetím místě. Boj o titul se po výpadku Sousy odehrával v nepřímé rovině. Moura soutěž vedl a jeho hlavním úkolem bylo na této pozici dojet až do cíle. Jezdce Fabie žádné problémy nepostihly a tak se nakonec mohl radovat nejen ze třetího vítězství sezóny, ale hlavně třetího portugalského titulu v řadě.

Výsledky této soutěže si můžete prohlédnout na stránkách ewrc-results.com

Stav šampionátu: 1. Moura 93, 2. Sousa 83, 3. Meireles 70, 4. Lopes 69, 5. Barbosa 36, 6. Barros 34

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!