Martin Prokop šestý před závěrečnou etapou Wales Rally GB

Posádka Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop a Michal Ernst má za sebou tři poměrně odlišné soutěžní dny na šotolinových tratích.

Wales Rally GB se po termínovém kotrmelci z minulého roku vrátila na své tradiční místo v kalendáři Mistrovství světa v rally a stará se tak o klasickou tečku za letošní sérií třinácti závodů. Posádka Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop a Michal Ernst má za sebou tři poměrně odlišné soutěžní dny na podmáčených šotolinových tratích a do poslední etapy soutěže vstupuje z šestého místa celkové klasifikace.

Martin Prokop: „Po vydařeném Španělsku jsme i tady v Anglii čekali, že do závodu nastoupíme v podobném stylu a tempu, ale první dva dny jsme se tu celkem trápili. Třeba jako v hokeji – jeden den Vám tam spadne každá střela z nesmyslného úhlu, jindy zase netrefíte prázdnou bránu a dostáváte góly v přesilovce. Tak jsem si připadal ve čtvrtek i v pátek, když jsem neuměl nalézt potřebné tempo a jistotu. Brzdné body, průjezdy zatáčkami, nic nevycházelo ideálně. Prostě trápení. Naštěstí jsme po analýze onboardů dokázali nalézt recept jak se vrátit zpět do hry a myslím, že jsme předvedli pár slušných dílčích výsledků a hlavně stáhli časovou ztrátu na kilometr. V průběžném pořadí jsme tak trochu v zóně nikoho za továrními týmy a není tu vlastně žádný další soukromník, se kterým bychom se tahali o vteřinky, tak jako na začátku sezony třeba s Polákem Kosciuszkem. Zítra nás sice bude stahovat Dani Sordo, který smazává pětiminutovou penalizaci, ale pokud alespoň zopakujeme dnešní výkon, potom věřím, že si šestou příčku udržíme."

Nedělní program Wales Rally GB zahrnuje šest převážně krátkých rychlostních zkoušek o celkové délce 52 km a konečné výsledky soutěže i celého šampionátu budou známy krátce po 14.hodině.

Průběžná klasifikace Wales Rally GB 2013 – po III.etapě (RZ16):
1. Ogier S. – Ingrassia J. (Volkswagen Polo R WRC)
2. Latvala J. – Anttila M. (Volkswagen Polo R WRC) +20,3
3. Neuville T. – Gilsoul N. (Ford Fiesta RS WRC) +1:14,4
4. Mikkelsen A. – Markkula M. (Volkwagen Polo R WRC) +1:34,4
5. Østberg M. – Andersson J. (Ford Fiesta RS WRC) +1:41,7
6. PROKOP M. – ERNST M. (FORD FIESTA RS WRC) +6:42,0
7. Sordo D. – del Barrio C. (Citroën DS3 WRC) +7:45,5
8. Evans E. – Barritt D. (Ford Fiesta R5) +9:20,5
9. Ketomaa J. – Suominen T. (Ford Fiesta R5) +10:20,3
10. Higgins M. – Williamson C. (Ford Fiesta R5) +10:55,0

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!