21. 11. 2013 19:14 − 2944× − 0

Dirt Rally–netradiční způsob, jak se seznámit s motorsportem

Organizátoři “Rally Classic” Druskininkai 2013 nepořádají jen skutečnou rally, ale také jim umožňují stát se součástí virtuálního týmu.

Organizátoři “Rally Classic” Druskininkai 2013 nepořádají pro fanoušky jen skutečnou rally, ale také jim umožňují stát se součástí svého virtuálního týmu. “Dirt Rally” je litevská počítačová hra, která lidem představuje rally pro běžné diváky nedostupného pohledu.

Myšlenka hry je podporována skutečnými jezdci rally

Vývojář “Dirt Rally”, Giedrius Rimkus, nepovažuje svůj výtvor jen za hru, ale také za výukový projekt. Ten seznamuje hráče se specifiky tohoto sportu a rozvíjí jejich dovednosti. Iniciátor hry ujišťuje, že se snaží hru co nejvíce přiblížit realitě, proto se aktivně účastní organizace závodů rally. Vývojáři “Dirt Rally” také začali spolupracovat s organizačním týmem “Rally Classic” Druskininkai 2013.

“Dirt Rally” je velmi podobná skutečnému světu motorsportu. Rally nadšenci i samotní jezdci podporují každý pokus popularizovat tento druh sportu a přiblížit jej zájemcům. „Jsem velmi rád že můžeme spolupracovat se svými krajany, jenž vytvářejí nástroj, který pomáhá lidem pochopit, jak složité a zároveň zajímavé dokáže být vedení závodního týmu,“ říká organizátor “Rally Classic” Druskininkai 2013 Jonas Balčiūnas.

Podle G. Rimkuse se většina rally her zaměřuje na roli jezdce a vaším úkolem je dojet co nejrychleji do cíle. “Dirt Rally” je odlišné, hráči budují tým, který se poté snaží dovést k úspěchům.

„Naši hráči jsou vedoucí týmu. Sestavují posádky, organizují trénink a školení všech členů týmu, starají se o přípravu a údržbu závodních aut, mění nastavení auta podle specifik jednotlivých virtuálních tratí a počasí, volí taktiku a zajišťují sponzory. Soupeři jsou navíc skuteční hráči z celého světa,” říká G. Rimkus.

„Jedna herní sezóna trvá přibližně čtyři měsíce, ve kterých se hráči zúčastní 15 závodů. Závod se koná každý týden a trvá, jako ve skutečném Mistrovství světa v rally, tři dny. Hlavním úkolem hráče “Dirt Rally” je dostat se až do nejvyšší skupiny “World Class” a porazit zde své soupeře,” vysvětluje vývojář.

“Dirt Rally” se hraje online a je tedy dostupné zdarma kdykoliv a z kamakoliv. Jak podotýká G. Rimkus, největší důraz je teď kladen na zvýšení počtu hráčů a rozvoj vývojářského týmu, proto grafika ještě není příliš propracovaná.

Do hry se můžete zapojit na: www.dirtrally.net

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!