26. 11. 2013 19:18 − 2917× − 4

Uzávěrka přihlášek na Mikuláš Rally ve Slušovicích je tady!

Dva dny před uzávěrkou přihlášek došlo do sekretariátu závěrečné rally letošní automobilové soutěžní sezony více než pět desítek přihlášek.

Čtvrtý ročník Mikuláš Zaremba Rally Slušovice se nezadržitelně blíží. Dva dny před uzávěrkou přihlášek došlo do sekretariátu závěrečné rally letošní automobilové soutěžní sezony více než pět desítek přihlášek. Pořadatelé z Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota vyzývají opozdilce, aby svou přihlášku poslali co nejdříve, neboť uzávěrka je stanovena na středu 27. listopadu. Už teď je téměř jisté, že se naplní maximální počet posádek na startu, který je omezen počtem šedesáti vozů.

„Fanoušci rallysportu se mohou těšit na rozmanité startovní pole od vozů specifikace WRC přes kategorii Super 2000, R5 nebo až po historické automobily. Prakticky každý vůz s platnou homologací může ve Slušovicích startovat,“ pověděl Josef Minařík, ředitel Zaremba Mikuláš Rally Slušovice. I když seznam přihlášených na tento volný podnik zapsaný v kalendáři Federace automobilového sportu bude zveřejněn v závěru týdne, několik předních jezdců můžeme jmenovat již nyní. Velkým tahákem mikulášské rally bude zlínský jzdec Tomáš Kostka, který se podobně jako na Kopné posadí za volant špičkového vozu Ford Fiesta RS WRC. „Tomáše bude navigovat oblíbený herec Lukáš Langmajer, který se představil na vybraných rallysprintových závodech za volantem soutěžní Hondy Civic. Diváci ho dobře znají z oblíbených filmů jako například Bobule a Babovřesky, kde stvárnil roli faráře s lechtivým jménem Šoustal nebo současného seriálu Sanitka,“ uvedl Minařík. Sedmý prosincový den se představí ve Slušovicích například Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC), dále Antonín Tlusťák, Jan Jelínek (oba Škoda Fabia S2000) nebo slovenský talent Michal Koči (Mitsubishi Lancer EVO IX). Chybět nebude ani rallysprintový šampion ve dvoukolkách Patrik Rujbr (Renault Clio R3). „Těch předních jmen je samozřejmě více, ale nechceme prozradit všechny trumfy. Kromě českých a slovenských posádek k nám letos přijedou například i Rakušané,“ upřesnil Josef Minařík.

Pořadatelé z Podkopné Lhoty připravili trať v celkové délce 80 kilometrů a celkem pět rychlostních zkoušek na dvou úsecích s názvy Dostihovka okruh a Podhoran v souhrnné délce 30 ostrých kilometrů. Start Mikuláš Zaremba Rally Slušovice proběhne v sobotu 7. prosince v pravé poledne. Dopoledne se uskuteční technické přejímky v areálu H&S auto s.r.o. (Billy Latif) v Nových Dvorech a seznamovací jízdy. Přihlášku pro soutěžící naleznete na internetové adrese www.rallysprintkopna.cz. Do galerie předchozích vítězů Mikuláš Rally Slušovice se zapsali Jozef Béreš jr. ze Slovenska, Jaroslav Orsák a Tomáš Kostka.

Komentářů celkem: 4
26. 11. 2013 21:111
0 0
Překlep v článku. Koči není Michal, ale Martin.
27. 11. 2013 13:172
0 0
Doufám, že bude kopa sněhu! smajlík
27. 11. 2013 16:203
0 0
No snad prijede raketa ze slovenska smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
27. 11. 2013 20:164 Upraveno 20:17
0 0
Bylo by fantastické vidět slovenskou beštiju....že by největší tahák a překvapení na letošního mikuláše???...smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!