MOGUL driving cup 2014 se hlásí o slovo

Série závodů na autodromu v Sosnové pro amatéry i profesionály je připravena i na sezonu 2014. Startuje už o víkendu 1.12.2013.

MOGUL driving cup – série populárních závodů v Global Assistance Racing Aréně v Sosnové u České Lípy se v ročníku 2014 odehraje během šesti závodů, z nichž ten první startuje už o tomto víkendu, tedy v neděli 1. prosince. Další se uskuteční až v novém roce 2014 a to 4. a 25. ledna, 15. února, 8 a 29. března. Stejně jako v uplynulém roce, tak i v sezoně 2014 se bude bojovat ve čtyřech kategoriích a to třída 1 vozidla s OTP do 1600ccm, třída 2 vozidla s OTP nad 1600 ccm, třída 3 vozidla bez OTP do 1600cmm a třída 4 vozidla bez OTP nad 1600ccm.


Foto: Lucie Frühaufová

Série MOGUL driving cup je otevřena všem závodníkům, kteří jsou držitelé řidičského průkazu a nerozlišuje na závodníky, kteří již mají nějakou zkušenost, a na amatéry, kteří si jen chtějí vyzkoušet svoje schopnosti na uzavřené a profesionálně zabezpečené trati. Pořadatelské zázemí, organizace a bezpečnost na trati, kde nechybí profesionální záchranný systém nebo je zde stále přítomné vozidlo záchranné služby, trať zabezpečená vysílačkami vybavenými pořadateli se signalizačními vlajkami, to je hlavní deviza série MOGUL driving cup. Pořadatelé této série čerpají ze zkušeností při organizaci významných motoristických podniků, jako je například Rally Bohemia, či Setkání mistrů..


Foto: Lucie Frühaufová

Právě na stejné trati, jako nedávno skončené XII. Global Assistance Setkání mistrů, se o nadcházející neděli uskuteční první závod série MOGUL driving cup ročníku 2014. Závodníci budou bojovat s nástrahami a časem na okruhové trati, kde na ně čeká i populární přemostění a na závěr paralelní závod nejrychlejších dvou posádek z každé třídy.


Foto: Lucie Frühaufová

V zázemí MOGUL driving cupu jsou už pravidelní účastníci zvyklí na velký cateringový stan, který je v případě nepřízně počasí vytápěn, stejně jako na online výsledky v depu a na internetu po celou dobu závodu. Každý má tak ihned představu, jak si stojí v porovnání se svými soupeři. Ti, kteří MOGUL driving cup absolvovali v loňském roce, potvrdí pohodovou a uvolněnou atmosféru amatérského závodění v profesionálních podmínkách a to je hlavní idea MOGUL driving cupu.

Více informací včetně přihlášek, propozic a akreditačního formuláře najdete na www.autodrom.cz

Komentářů celkem: 1
27. 11. 2013 10:061
0 0
Dá se někde zobrazit ta fotka z prezentace na úvodní stránce eWRC, odkazující na tento článek? Ta se starými auty
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!