Jiří Fryje - eWRC.cz
2. 12. 2013 19:33 − 3292× − 15

Kauza Pražský Rallysprint

Po roční vynucené přestávce se na závodiště do Chuchle vrátil Pražský Rallysprint.

Po roční vynucené přestávce se na závodiště do Chuchle vrátil Pražský Rallysprint. Na Strahov zapomeňte. Strahov je minulost a jakákoliv porovnávání jsou bezpředmětná. Neovlivnitelnými okolnostmi způsobený přesun do dostihového areálu dal podniku zcela jiný charakter. Stejně zbytečné jsou úvahy o nastavení podvozků na šotolinu, o použití těch, či oněch pneumatik o ničení aut, o smysluplnosti této akce. To jsou věci příslušející zúčastněným týmům a pořadateli.

Letošní ročník nabídl divákům víc než pětihodinovou podívanou na smýkající se a skákající soutěžní speciály a to není málo, byť to vše bylo možné sledovat “pouze“ z tribuny, která ale poskytovala slušný komfort. Divácké místo uprostřed oválu nebylo šťastnou volbou. Jízdy letošního mistra republiky Václava Pecha jun., Karla Trojana jun., Martina Hudce, Jana Sýkory a dalších posádek nebyly rozhodně nudnou záležitostí. Z Josefa a Martina Semeráda se na podobných setkáních stávají baviči v tom nejlepším smyslu tohoto slova.

Organizační výbor plánuje uspořádat v Chuchli během dlouhých, (podívejte se do motoristického kalendáře na rok 2014) zimních měsíců malý seriál závodů. Pokud tato možnost existuje, byla by škoda jí nevyužít. Byla by to příležitost k přátelským setkáním a debatám a své diváky by si miniseriál jistě našel.

Pro motoristické nadšence znamenal Pražský Rallysprint 2013 příjemně strávenou sobotu. Pro motoristické “fajnšmekry“ možnost, bezdůvodně kritizovat. Vyjadřovat se o něm jako o šaškárně, je rouhání.

Kdo chce hledat nedostatky, ten je najde. V Chuchli jich bylo v sobotu několik.

Mírně chaotičtí pořadatelé, špatně zorganizované parkování na silnici do Radotína, na které doplatilo několik návštěvníků ztrátou zpětného zrcátka při průjezdu autobusů, ale hlavně do ztracena vysublimující účast největší a dlouho dopředu avizované hvězdy letošního ročníku, P.G. Anderssona. Právě zde by se nejvíce hodilo jinak všudypřítomné proč. Kde ale není otázek, není odpovědí.

Pokud se bude konat ročník 2014, bylo by možná ku prospěchu věci pozměnit název na Pražskou Rallyshow. Tradice je sice tradice, ale těm, kteří v této akci hledají plnohodnotnou rallye, by odpadlo plno práce.

Komentářů celkem: 15
2. 12. 2013 19:561
0 0
To je článek od pořadatelů chuchelské show? Z prvního odstavce totiž úplně cítím tu neschopnost snášet kritiku, nenávist vůči divákům a zbavování se veškeré zodpovědnosti. Mám obavu aby se takové zacházení s nepotřebným a nic nepřinášejícím obecenstvem nezačalo rozmáhat i u ostatních pořadatelů. Trochu to začala naznačovat i Barumka a Hustopeče, ale milí organizátoři: nezapomínejte na to, že chcete od lidí povolit průjezdy jejich obcemi. Takže si takové jednání laskavě nechte od cesty. Pokud organizátoři jednali způsobem, jako v prvním odstavci i v době pražského rallysprintu, nedivím se, že se závody museli přesunout do Chuchle.
2. 12. 2013 20:572
0 0
Tak se omlouvám, je to v sekci "Blogy o rally", tak ten příspěvek raději smažte, ať nevyvolává zbytečně emoce.
2. 12. 2013 21:533
0 0
Michalin jen drobnost, ty jsi v Chuchli byl?
Ze mas takove info?
3. 12. 2013 16:104
0 0
Letošek nehodnotím, nebyl jsem. A proč? Protože jsem byl předloni. A výsledek? Ranní RZ budiž. Je mi jasné, že najít na jih od Prahy něco jako z Oder na Dobešov bude problém. A Chuchle? Trať lemovaná desítkami tvárnic, na které doplatila kola nejednoho auta. Např. Martin Bujáček dojížděl v cca polovině závodu na 3 defektech. Smysl? Protikatovačka? Pokus o jízdu pravidelnosti či co? Nevím ... A diváci? Z tribuny se dalo poznat max. to, že tam jsou auta. A divácké místo uprostřed bylo tak vypáskované, že i tam nebylo nic vidět, nemluvím o možnosti něco vyfotit. A korunu tomu nasadil "komentátor", který hrozil ukončením závodů v případě, že vesťáci neopustí závodiště ... co dodat. A to vše za 200 Kč + studená klobása
3. 12. 2013 17:395
0 0
Už sem to jednou zmiňoval ale zase musím zopakovat , že pokud se trať změní tak , že se závodí skoro výhradně mimo dohled diváků, tak je to opravdu moc špatně a diváci jsou tedy podle mě pořadatelům lhostejní a zajímají je pouze jejich peněženky. Osobně sem na první 3 úseky využil plochu v oválu a právě první okruh byl teda průser... díky Panu Petráškovy že jako jediný zřejmě pomyslel na nás co tam stojíme a jel jak se původně mělo...
3. 12. 2013 18:196
0 0
hanis42: no, ono se toho za ty dva roky dost změnilo a ač se tomu tady nevěří, i pořadatelé se poučili, tvárnice nebyly, drolící se beton taky ne, defekty byly, ale nebylo jich nijak moc, i průjezdy byly nasměrovány blíž k tribuně, takže aut jelo kolem ní tolik, kolik nenapočítáš na žádný rallye, ani kdby ses upřejižděl, jedinej průser je, že ten "komentátor" zase vyháněl vesťáky, ale co už může dělat, když to byl požadavek velení soutěže/závodu a to musí uznat každej, že ředitel je pán smajlík

Tonda H: mimo dohled diváků byl snad jen servis a že se změní trať? to se občas stane na každé rallye, nevěř tomu, že pan Petrášek nedodržel trať kvůli divákům, všichni jezdci byli o změně informováni, "komentátoři" bohužel nikoli a za to vám patří omluva, že jste čekali na auta jinde, než kudy nakonec jely...
3. 12. 2013 20:147
0 0
Původně jsem se chtěl účastnit. Hlavně proto, že mne chtěl Novej tahat za pačes-y na bosé hlavě. Nakonec jsem ale usoudil, že tato estráda mi nic nedá a nelituji. Podle ohlasů nejen tady ale i osobních od známého, jsem přesvědčený o správnosti svého kroku. Už to, že autor článek nazval "KAUZOU" o něčem napovídá. Proč kauza. Ono se něco stalo?, když vlastně v článku je pregnantně napsáno, že všechno bylo OK a stížnosti jsou prostou pomluvou. I když nakonec článku je něco málo stížnosti připuštěno. Docela mne ovšem pobavil smysl věty: "Pro motoristické “fajnšmekry“ možnost, bezdůvodně kritizovat." Zavolal jsem Jardovi s dotazem jestli je motoristický fajnšmekr. Překvapil mne odpovědí. " ani v uvozovkách ". Z toho tedy musím důvodně dovodit, že jeho kritika nebyla bezdůvodná ale důvodná. smajlík No nic. Prostě se mi stále vkrádá na mysl myšlenka " za peníze v Praze dům ". Novej mne za pačes-y tahat nebude.
4. 12. 2013 00:428 Upraveno 00:44
0 0
Původně napsal pavelini
Michalin jen drobnost, ty jsi v Chuchli byl?
Ze mas takove info?
Proč myslíš, že jsem se omluvil a požádal o smazání příspěvku? Protože jsem si nevšiml, že článek psal někdo z redakce eWRC a ne z organizátorů Chuchle a protože jsem organizátora neprávem obvinil z neschopnosti snášet kritiku a nenávisti vůči divákům. Odvolal jsem tedy to, co jsem tam napsal o Chuchli. Neodvolám to však z Barumky a Hustopečí. Když organizátor donutí jít diváky na tribunu, přestože není problém vymezit bezpečné a atraktivní místo uvnitř areálu, je to zbavování se zodpovědnosti. Chtít za to tolik peněz a neposkytnout ani dalekohled, je taky vrchol. Zdražovat vstupenky a potom za to divákům více zakazovat je taky hnus. Bohužel strach českých organizátorů ze zákonu o odpovědnosti za dospělé, svéprávné a jelikož každý musel navštěvovat ZŠ, tak se předpokládá, že myslící lidi při závodech je nutí k takovým nepopulárním krokům. Neopravňuje je to však zacházet s divákem jako s dobytkem a zavírat jej za klece, řvát na diváky hodinu před startem a vyhrožovat!
4. 12. 2013 18:099
0 0
Jde o blog, proto se nebudu vyjadřovat k akci, ale k rétorice blogu. Nadšenci, "fajnšmekři", bezdůvodná kritika... . Stejně jako autor blogu má právo vyslovit názor každý. Kritický i pochvalný. Každá kritika má důvod, vždy v očích kritika. Vyslechl jsem dost kritiky od odborníků i laiků. Ponechávám na ní právo a naslouchám. V řadě případů může být kritika přínosná i pro budoucnost samotné akce, kdyby jí chtěl naslouchat pořadatel. Závěrem se zmíním o konkrétní kritice. Byla to kritika ze strany fotografů mířená na přístup pořadatele k médiím. Arogantní a světově bezprecedentní. A naplněna byla i stará pravda. Nejednotnost páté kolony. Rétorikou tohoto blogu: najdou se ti charakterní fotografové, kteří odmítnou spolupracovat s takovým pořadatelem, jakým je ten, který pořádá Pražský rallysprint, najdou se i takoví "nadšenci pro fotografii", kteří pochválí kohokoliv a nalezou do kdejakého otvoru, jen aby tu vestu vyloudili. A je to dobře, bude zpravodajství a hrdá prohlášení.smajlík
5. 12. 2013 10:0310
0 0
Jak se dá napsat blog?
7. 12. 2013 18:2311
0 0
ona to není šaškárna??? Mírně chaotičtí pořadatelé... pokolikáté už kuref šest....
Špatně zorganizované parkování... pro změnu...
Nevhodně zvolené DM vprostřed oválu... tzn zase...

jako PR pořadatele se ti to Jirko povedlo...
8. 12. 2013 02:1812
0 0
O Pražském Rallysprintu je rozšířena spousta polopravdu a mýtů... naším cílem je tyto mýty vyvrátit...

1. pan ředitel je čů***. Ne není, neb jinak by neměl ten podnik tak dlouhou tradici
2. pan ředitel zachází z jezdci jako s dobytkem. Inkasuje např. dvojité startovné. Ale jistě, že ne. Jinak by neměl každej rok plnou startovku.
3. pořadatelé jsou zmatení, nekvalitní a neinformovaní. Jistě že ne, viz bod 1.
4. díváci jsou nasraní,nic nevidí, vše je daleko, vše je drahé. Nesmyl, ochozy jsou každoročně plné.
5. fotografové jsou nasraní, pan ředitel s nimi jedná jako s dobytkem. No to už vůůůůbec ne, každej rok je tam spousta vlezdoprdelků s vestou, co podávají kvalitní PR články.
6. Blbě se tam parkuje. Nesmysl, každej tam jede autem, musí to tedy být ráj.
7. Je to poslední podnik a rozloučení se sezonou. No, tady jsou PR pracovnící vedle jak ta jedle, ale oni se kluci v Praze naučí, že na Moravě se jede v prosinci, tedy až po Praze...


cajzl spint je zkrátka a dobře rallyovej ráj a já osbně jsem rád, že se jede... (nechápu teda, proč tam od jisté doby ze zásady nejezdím)
8. 12. 2013 02:1913
0 0
Původně napsal krakra
Jak se dá napsat blog?


napiš to, voprav hrubky a pošli to na redakce@ewrc.cz
8. 12. 2013 02:5114
0 0
Mám dojem, že okolo "Pražské rallyshow" už bylo keců dost ( Pražská akce si své příznivce určitě najde i v budoucnu) , ale je načase se věnovat opravdové rally, která startuje za pár týdnů v okolí Freistadtu
10. 12. 2013 17:2215
0 0
S tím souhlasím. Ale rád bych přilil olej do ohně. Zaparkovat se nedalo. To je prostě fakt. Vstupenka drahá ale to by se dalo. Tribuna na jedné straně narvaná že lidi stáli na schodech a na druhé straně prázdná, protože pro člověka co to tam nezná neměl ponětí, jak se tam probojovat. Jo projít restaurací. To se nám velice náhodně povedlo. smajlík. Ale co se týče sportovního zážitku tak je to velké sklamání. Dalekohled jsem neměl. Jediný zážitek byl na startu. Jinak prostě nula. Bylo to ponuře strávené dopoledne. Jo. Když se jelo Karlické údolísmajlík To bylo jiný kafe.
Musím konstatovat, že v případě že se oskuteční to samé příští rok, nebude mě tam třeba.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!