3. 12. 2013 14:41 − 3307× − 0

Skvělá tečka za výtečnou sezónou

Tým Jiřího Hladíka se letos ukázal ve vynikajícím světle a sezónu uzavřel na Setkání mistrů.

Tým Jiřího Hladíka se letos ukázal ve vynikajícím světle a sezónu uzavřel na Setkání mistrů.

Na letošní Setkání mistrů jste poprvé přivezli svoje auto a podařilo se vám zde podruhé zvítězit, která výhra je pro vás cennější?

Na to neumím jednoznačně odpovědět. Při prvním vítězství s Citroënem Super 1600 se nám podařilo vyhrát všechny rozjížďky a následně i finále, a to jsem ho řídil vůbec poprvé, takže to tenkrát byl pro nás megaúspěch. Letos se nám se swiftíkem povedlo postoupit nejrychlejším časem v rozjížďkách hned do superfinále a následně ho i vyhrát, což pokládám za skvělý úspěch celého týmu. Každá výhra je příjemná a potěší, tady je to tak padesát na padesát.

V superfinále byl tvým soupeřem Jaroslav Vančík, který není snadný soupeř…

Jardu jsem ve finále očekával, je to fajn člověk, ale taky velký rychlík a porazit ho se vždycky cení. Mě osobně hodně mrzí, že nešlo změřit síly v rozjížďce s obrovskou legendou Mildou Trinerem.

Nedělnímu klání předcházelo sobotní ježdění s klienty Centra Paraple, jak se jim letošní akce líbila?

Musím říct, že letos se v Sosnové sešla opravdu vynikající parta a kluci si jízdy maximálně užívali. Takhle se k projektu DRIVE TO HELP vyjádřil jeden z účastníků, Petr Kořínek: Letos jsme si mohli vyzkoušet, jaké je to být spolujezdcem v závodním speciálu. Tým Jiřího Hladíka se všem klientům Centra Paraple maximálně věnoval po celou dobu akce a umožnil jim prožít nezapomenutelné zážitky, včetně závodní jízdy. Bylo pro nás připraveno i grilování a další občerstvení. Chtěli bychom poděkovat jak Centru Paraple, tak všem partnerům kolem Jiřího Hladíka a jeho týmu za nevšední zkušenost, kterou jsme mohli zažít, zároveň doufáme, že spolupráce bude dlouhodobá a akce se budou opakovat.

Já mohu závěrem k projektu prozradit, že v příštím roce by nás měl posílit tým, který disponuje vozem Škoda Fabia Super 2000 – více oznámíme na začátku sezóny.

Letošní úspěšná sezóna je tedy za vámi, jaká bude ta nadcházející?

Tak to zatím netuším. Buď bychom měli jet sezónu sprintrally, nebo pokud se nám podaří sehnat odpovídající finance, tak bychom zůstali v mistrovství historiků, které je paradoxně nákladnější než sprinty. Rozhodnutí by mělo padnout začátkem příštího roku.

Foto: Vítek Černý

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!