Mikuláš Rally Slušovice ukončila sezónu i v JTRT

Slušovická rallyshow před lety převzala po Pražském Rallysprintu šachovnicový prapor, který každý rok odmávne soutěžáckou sezónu.

Slušovická rallyshow před lety převzala po Pražském Rallysprintu pomyslný šachovnicový prapor, který každý rok odmávne soutěžáckou sezónu. Jinak tomu nebylo ani letos a závod kolem slušovického sudu byl poslední letošní štací i pro vsetínský JT Rocksteel Říha Group Rally Team.

Na startovní čáru se z vozů JTRT jako první tradičně postavilo Subaru Impreza S12 WRC pilotované Jaromírem Tomaštíkem, vedle něhož se posadil dlouholetý generální partner týmu pan Karel Říha. Tento závod byl z pohledu JéTéčka věnován právě jemu jako poděkování za úspěšnou spolupráci a cílem samozřejmě nebylo nic jiného, než se dobře pobavit. Bez ohledu na výsledek tedy dvojice Tomaštík – Říha odstartovala do úvodního testu, kde však záhy chytla defekt pneumatiky. „Obuli jsme na WRC sériové zimní pneumatiky s ohledem na následující test, který byl pod ledem a sněhem. Měkká sériovka však nevydržela a hned asi ve druhém kole jsme ji prorazili. Nějakou chvíli jsem ještě jel, ale nakonec jsme se rozhodli udělat o kolečko méně, abychom zbytečně nepoškodili drahé auto a kolo za vložkou vyměnili. Pokračovali jsme tedy v klídku dál, ale vlastně už od začátku jsme si řekli, že se nikam nepoženeme a půjdeme se jen bavit. Na můj vkus byl mezi oběma erzetami až přílišný extrém a byl bych radši pro úplně pohodovou show na úplný konec sezóny, ale i tak jsme si to oba užili a rozloučení to bylo důstojné. Nyní už se těšíme na příští rok, kdy bychom chtěli udělat nějaké změny jak v technice, tak v posádkách, které ji budou využívat. Vše je v jednání, tak uvidíme, jak to dopadne,“ naznačuje plány pro rok 2014 Jaromír Tomaštík.

S opačným přístupem než šéf týmu nastoupil do závodu Tomáš Růžička. Ne že by snad s Petrem Zavadilem na místě spolujezdce nechtěli bavit lidi, ale po devátém času v absolutní klasifikaci v úvodním testu vycítili příležitost na dobrý výsledek. Ještě o místo lepší dílčí úspěch zaznamenali na druhé, tentokrát klasické, vložce a na řadu měl po servise přijít další průjezd okruhovou zkouškou kolem dostihového závodiště. Tam byl ale pilot po vylekání přecházejícím divákem v jedné zatáčce až příliš dlouhý a poškodil zavěšení pravého zadního kola. Raději zajel hned do servisu a odkroužil tedy o kolo méně, což znamenalo konec nadějí. Další dva sedmé časy v mrazivém počasí posádku už jen zahřály. „Ukončení letošní sezóny nám, myslím, vyšlo. Přijeli jsme do Slušovic pobavit jak sebe, tak diváky. Škoda, že bylo méně sněhu a nejela se úplně celá soutěž na hřebíkách, když už byly povolené. Trochu nás navnadil začátek, kdy jsme zajeli dobré časy, ale po poškození zavěšení pravého zadního kola jsme byli ze hry o dobrý výsledek vyřazeni, takže jsme se soustředili už jen a jen na zábavu. Chtěl bych moc poděkovat jak týmu za perfektně připravené auto, tak fanouškům za jejich podporu a věřím, že se zase setkáme na tratích v roce 2014,“ přeje si pilot žluto-černo-červeného Subaru Impreza WRX STi N14 Tomáš Růžička.

Třetí silnou čtyřkolku vsetínského JT Rocksteel Říha Group Rally Teamu řídil Jiří Daněk, kterého navigoval jeho stálý spolujezdec Václav Kubala. Pro vsetínského jezdce to byl třetí letošní závod a teprve druhý s Mitsubishi Lancer EVO IX. Oba borci jsou zvyklí spíše na áčkového favorita a přeplňovaná čtyřkolka je přeci jen jiné kafe. To však nebránilo dobré zábavě ani pro tuto posádku, která však trvala pouze do RZ3, ve které museli pro technickou závadu převodovky odstoupit. „Dostali jsme od Jaromíra Tomaštíka příležitost svézt se po roce v Myšákovi, takže jsme se jí bez rozmýšlení chopili. Je pro nás naprosto neuvěřitelné takové auto řídit a máme k němu velký respekt. Tak jsme přistoupili i k domácí soutěži a nechtěli jsme zbytečně auto poškodit. Sice nám štěstí trochu nepřálo, ale je to jen technika, která si prostě někdy hlavu postavit může a nikdo to neovlivní. Chtěl bych Jaromírovi moc poděkovat za příležitost, protože i přes odstoupení jsme si závod užili,“ komentuje své pocity Jiří Daněk.

Rok 2013 je tedy z rallyového hlediska úspěšně za námi a již nyní se tvrdě pracuje na další sezóně. JT Rocksteel Říha Group Rally Team děkuje všem svým fanouškům za přízeň, přeje klidné Vánoce, napřesrok mnoho zdraví a úspěchů a těší na viděnou i v roce 2014!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!