Vlastimil Resl - eWRC.cz
13. 12. 2013 17:36 − 3049× − 1

Z nemocnice na besedu aneb závodníci měli napilno

Opravdu nabitý program měla na Mikuláše skupina závodníků a jejich přátel.

Opravdu nabitý program měla na Mikuláše skupina závodníků a jejich přátel, která nejprve navštívila dětské oddělení mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice a poté potěšila fanoušky motoristického sportu besedou a autogramiádou v sále čejetické hospůdky U Kepkeho. Motorističtí sportovci a novináři spolupracují s dětským oddělením mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice už mnoho let. Před loňskou Rally Bohemia mu věnoval dlouholetý soutěžák Tomáš Drásta 25.000 korun, získaných formou fanouškovské sbírky pro soud s Federací automobilového sportu. Před tou letošní pak dostalo v rámci vydání knihy Rally má jméno Bohemia autorů Daniela Porazila a Jiřího Fryje dvě lůžka v hodnotě přes 110.000 korun. Už několikrát potěšili závodníci svoji přítomností dětské pacienty návštěvou. Také tentokrát vedly odpoledne jejich první kroky právě sem. Mnozí z osmnácti soutěžních, autokrosových a vrchařských pilotů přitom neváhalo, přes ne zrovna příznivé počasí, přicestovat i z velké dálky. Až ze západních Čech přijeli Jan Šlehofer a Martina Škardová. Vůbec nejdelší cestu (z Otrokovic) však absolvoval Pavel Valoušek, který na podobných akcích není zdaleka nováčkem.

V nemocnici jezdci v doprovodu vrchní sestry Naděždy Tučkové rozdali malým pacientům spoustu suvenýrů v podobě podpisových kartiček, plakátů, samolepek, triček, čepic a dalších dárků. Dva RC modely věnoval oddělení letošní nováček na rallyových tratích Jiří Šulc. „Myslím, že je potřeba nezapomínat na nemocné děti. Mnoho z nich nenavštíví nikdo kromě rodinných příslušníků a tohle je pro ně zajisté vítané zpestření. Pro nás je to spojení příjemného s užitečným. Vedle dobrého skutku máme možnost popovídat si coby závodníci mezi sebou mimo hektické prostředí automobilových podniků, kde přece jen není na nějaké dlouhé debaty čas,“ vysvětluje devatenáctiletý pilot z Vince, jenž pro příští sezónu přezbrojil z „cé dvojky“ na silnější a modernější Citroën DS3.

Večer následovala v sále čejetické hospůdky U Kepkeho beseda s navazující autogramiádou. Návštěvníci měli také možnost shlédnout na plátně, které poskytl Michal Kalík, mnoho atraktivních záběrů z právě končící sezóny. O největší show večera se postarali především Patrick Semlbauer, jeden z nejlepších evropských vrchařů začátku tisíciletí, a pilot autokrosové divize RacerBuggy250 Ludvík Hušek. Ti prokázali obrovské bavičské schopnosti a předvedli i své hudební nadání. „Moc děkuji organizátorům této akce za pozvání. Původně jsem zvažoval, zdali se vůbec zúčastnit, když už takovou dobu pravidelně nefiguruji ve výsledkových listinách. Nakonec jsem byl ale moc rád, že jsem navštívil děti v nemocnici i fandy motorsportu na večerní besedě. Je vždy příjemné vidět úsměv v dětských tvářích. Mladoboleslavská nemocnice byla příjemná, čistá a dýchala z ní vánoční atmosféra. Také večerní beseda se nesla v pohodové a atmosféře. Dozvěděli jsme se spoustu pikantností a veselých příhod „z natáčení“. Největším „zabijákem“ večera však byla malý Ludva Hušek – český autokrosový Ken Block. Myslím, že o něm, ještě mnohé uslyšíme! Nakonec vyprovokoval i takového starého kozla, jako jsem já, k improvizovanému battlu. V něm jsme smíchali japonskou klasiku s berounským rapem:-). Ještě jednou moc děkuji za pozvání a příští rok se mnou můžete počítat,“ pochvaluje si prožití letošního Mikuláše Patrick Semlbauer. Ten byl mimochodem v roce 2004 třetím českým pilotem po Tomáši Engem a Jaroslavu Janišovi, který měl díky testování u týmu Minardi možnost pilotovat speciál Formule 1.

Spokojenost s akcí neskrývá ani majitel hospůdky U Kepkeho Josef Němec. „ Po počátečním slabším rozjezdu se sál postupně zaplnil, debata se rozjela a padlo mnoho zajímavých dotazů. Mnozí setrvali na sále dlouho po půlnoci. Potvrdilo se, že přes úbytek rallyových posádek z Mladé Boleslavi a okolí je zde stále o automobilový sport obrovský zájem a na Mladoboleslavsko neodmyslitelně patří. Pevně věřím, že první ročník besedy je jen začátkem dlouhé tradice a za rok se sejdeme ještě v hojnějším počtu,“ těší se na opakování Kepke.

Foto nemocnice: Tomáš Němec
Foto beseda: Michal Kalík

Komentářů celkem: 1
14. 12. 2013 15:171
0 0
Akce určitě super ale ta prasklá zeď na 3fotu asi majiteli velkou reklamu neudělá.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!