Dani Sordo chce s i20 WRC i na šotolinu

Dani Sordo zakotvil pro příští sezónu v přístavu Hyundai. S korejskou značkou má domluvené starty na asfaltu.

Dani Sordo zakotvil pro příští sezónu v přístavu Hyundai. S korejskou značkou má domluvené starty na asfaltu, sám ale doufá, že se mu program podaří rozšířit i na některé z šotolinových soutěží. Sezónu 2014 odjede španělský jezdec se staronovým spolujezdcem Marcem Martí, se kterým startoval v letech 2005 až 2010.

Co očekáváš od nového i20 WRC?

"V tuto chvíli nemám žádná očekávání. Po testování budu mít lepší představu. Mluvil jsem ale s jezdci, co už jej řídili a všichni říkají pozitivní věci. Jdu do toho s otevřenou myslí a s odhodláním tvrdě pracovat, aby to bylo co nejlepší."

Které soutěže pojedeš?

"To zatím nebylo rozhodnuto. Určitě všechny asfaltové podniky a doufám v další jeden nebo dva starty. Rád bych například Portugalsko a Argentinu – mám tyto soutěže rád. Ale to je něco, o čem bude tým rozhodovat později. Budu také testovat v průběhu roku."

Jakého výsledku můžeš dosáhnout na blížícím se Rallye Monte Carlo?

"Minulý rok jsem byl na pódiu, ale s novým autem to nebude tak jednoduché. Nicméně Monte Carlo je na tipování nejtěžší soutěž v roce. V loňském roce jsme se trefili ve výběru pneumatik a neměli žádné velké problémy, proto jsme dojeli na stupních vítězů. Je tak snadné, aby se stalo něco špatného, a pak nemusíte ztratit jen pár vteřin, ale třeba i všechno. Takže, co teď říct? Zůstaneme koncentrovaní a budeme se snažit udělat co nejméně chyb, to je hlavní věc. Na konci pak uvidíme, jakého výsledku můžeme dosáhnout."

Máš nového spolujezdce – Marca Martího. Vznikl mezi Tebou a Carlosem del Barrio, který Tě navigoval dosud, problém?

"Ne, mezi námi nevznikl vůbec žádný problém. Je to jen o tom, že jsem si nebyl jistý, kolik soutěží pojedu a Carlos chtěl jet všechny. Takže pojede příští rok různé závody s různými jezdci, zatímco Marc se zaměří jen na náš program. Myslím, že je to lepší, také po dlouhé době je dobré udělat změnu. Marc je profesionál se spoustou zkušeností."

Hyundai najezdil 7700 testovacích kilometrů během 15 testů. Je to dost?

"Nejsem si jistý, to nikdo nemůže říct. Cíl, který máme všichni, je vyvinout auto pro rok 2015. Když jsem nastoupil do Mini, byl to také zbrusu nový vůz. Myslím, že moje zkušenosti s vývojem můžou Hyundai pomoct. Nemám z této výzvy strach, naopak je to pro mě vzrušující."

Zdroj: maxrally.com

Komentářů celkem: 2
19. 12. 2013 12:531
0 0
Hoďte do článku i odkaz na moc pěkné testovací video na Monte: http://www.youtube.com/watch?v=yWlb9PxvzBA smajlík Docela to jede!
19. 12. 2013 20:002 Upraveno 20:05
0 0
Jj, předevčírem jsem u toho taky seděl a koukal, jak na Monte testují Citroeni, VW, Hyundai-jen ty Fordy tam myslím nebyly. Všechno a všichni na oko jedou pěkně, uvidíme, jak to bude naostro...
A výfuk má proti tý představovaný verzi, zase vpravo! Co ono s tím výfukem mají?smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!