Ondřej Plšek - eWRC.cz
22. 12. 2013 12:52 − 2905× − 4

Nesoulad mezi sponzory způsobil Kubicův odchod

Citroen a Robert Kubica měli zájem na pokračování spolupráce i příští rok, jenže protichůdné zájmy sponzorů to znemožnily.

Do mistrovství světa v rally vstoupil Robert Kubica teprve letos, ale hned v prvním roce získal titul ve WRC2 . Tým Citroen zaujal tak, že ten mu nabídl svezení s modelem WRC na Britské rally a navzdory dvěma haváriím se mluvilo o spolupráci pro rok 2014. Jenže příští rok pojede polský jezdec ve vlastním týmu s Fordem Fiesta WRC. Důvod vysvětlil Yves Matton v rozhovoru pro wrc.com.

"Byl to skutečně risk, když jsme se ho v roce 2012 zeptali, zda by nechtěl jet s naším vozem Rallye du Var," řekl šéf týmu Citroen. "Dobře to vyšlo a tak jsme se bavili o letošní sezóně. Robert do té doby nikdy neabsolvoval šotolinovou soutěž. Věděli jsme, že na asfaltu je rychlý, ale znatelně se zlepšil hodně tvrdě na sobě pracoval. Jsme velmi pyšní, že jsme mu umožnili zisk prvního mezinárodního titulu."

"Příští rok bohužel už spolupracovat nebudeme, to ale není vina Roberta či Citroenu, spíše to je o sponzorech," pokračoval Yves Matton. Osobním sponzorem polského jezdce je firma Lotos, jenže partnerem Citroenu je přímý konkurent Total. A dle očekávání nebyly firmy schopny najít společnou řeč. "Total se hodně snažil akceptovat Lotos jako Robertova sponzora. Ale Lotos nechtěl nic měnit, takže to nebylo možné. Total je sponzorem Citroenu 45 let, museli jsme rozhovory ukončit."

Komentářů celkem: 4
22. 12. 2013 14:581
0 0
Opravdu bych chtěl mít takové starosti. smajlíksmajlík Řešit sváry mezi sponzory. Pro našince trochu úsměvné.
22. 12. 2013 16:562
0 0
Lotos platil Kubicovi kompletní letošní sezonu, Total to nestálo ani EUR... proč by měl Lotos tedy něco měnit? Já osobně jsem rád, že jde k M-Sportu...
22. 12. 2013 18:583
0 0
Původně napsal pačes
Opravdu bych chtěl mít takové starosti. Řešit sváry mezi sponzory. Pro našince trochu úsměvné.

No pokud se Ti splní Tvůj podpis co máš na foru, tak budeš řešit stejné problémy. smajlík smajlík
22. 12. 2013 19:364
0 0
No voe proto jsem to napsal. Tam kde nic není, tak se není o co hádat.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!