Sport-Press - eWRC.cz
26. 12. 2013 10:56 − 2794× − 1

Hvězdy Jänner Rallye v „boji“ s koňskou silou

V předvečer úvodního závodu mistrovství Evropy v rallye 2014 ve Freistadtu čekají na novináře zajímaví partneři k rozhovoru.

V předvečer úvodního závodu mistrovství Evropy v rallye 2014 ve Freistadtu čekají na novináře zajímaví partneři k rozhovoru a na fotografy záběr, který opravdu není všední

Ani poklidné vánoční období nemůže zmírnit stres před 31. Jännerrallye, která se koná ve dnech 3. až 5. ledna 2014 ve Freistadtu a jeho okolí. Organizační tým RC Mühlviertel a jeho šéf Ferdinand Staber neznají přestávku. Přípravy probíhají podle plánu, dolaďování pro první závod FIA European Rally Championship se dostalo do závěrečné fáze.

V rámci mezinárodní tiskové konference před závodem, která se koná v pátek dne 3. ledna v tiskovém středisku Jännerrallye (Wirtschaftskammer WKO Freistadt, Linzer Straße 11) v 17:15 hodin, budou na otázky četných novinářů (akreditovalo se jich téměř 300) odpovídat zajímavé osobnosti:

* polská star a mistr světa WRC2 Robert Kubica

* rakouský mistr Raimund Baumschlager

* trojnásobný vítěz Jännerrallye z Česka Václav Pech

* a francouzský vítěz IRC-Production-Cup z roku 2012 Robert Consani.

Kromě toho čeká před rallye zejména na akreditované fotografy mimořádný motiv. V obci Rainbach-Kerschbaum, vzdálené od Freidstadtu pět kilometrů, budou v pátek 3. ledna ve 14 hodin

* úřadující mistr Evropy 2WD Zoltan Bessenyey z Maďarska

* současný mistr Evropy Production-Cup Andreas Aigner z Rakouska

* polský mistr a vítěz Waldviertel-Rallye Kajetan Kajetanowicz

* a pilotka s mezinárodními zkušenostmi Jekatěrina Stratieva z Bulharska

k dispozici pro ne zcela všední fotografování. Zajímavými objekty pozorování přitom budou nejen hvězdy rallye, ale také koněspřežná dráha, která byla v roce 1996 v Rainsbachu opět otevřena a po které mezi Budějovicemi a Lincem-St. Magdalena kdysi cestovali již Habsburkové. V luxusním voze „Hannibal“ potáhne špičkové jezdce, kteří jsou zvyklí ovládat stovky koňských sil, po trati o délce půl kilometru pouze jedna koňská síla. V doprovodu dam oblečených ve stylu císařství tak vznikne zdařilý mix nostalgie a moderny. A také působivá turistická reklama pro dolnorakouský Mühlviertel.

Další informace o prvním závodě ERC najdete na www.jaennerrallye.at.

Komentářů celkem: 1
26. 12. 2013 22:341
0 0
Kdysi dávno (v r.73-74?)Nevím přesně jsem byl s rodiči na dovolené u rybníku Štilec v té oblasti a obdivoval jsem ty zbytky kolejí konězpřežky.Je škoda že se vše zničilo.Ty dubové pražce,kované šrouby a koleje.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!