29. 12. 2013 18:41 − 3178× − 5

Vánoční tříhodinovka podle Tym – Motorsport

Týden před Vánocemi proběhl v Plzni týmový závod na motokárách v organizaci Tym Motorsport.

Týden před Vánocemi proběhl v Plzni týmový závod na motokárách v organizaci Tym Motorsport. Akce proběhla v Plzni na kryté motokárové trati v Kartareně – tímto děkujeme zaměstnancům Kartareny za vynikající organizaci.

Na akci jsem dostal také pozvánku. Že prý mám dát dohromady vlastní tým a přijít poměřit síly. Říkal jsem si proč ne, alespoň to bude příležitost zase se sejít a pokecat s ostatními kolegy z redakce a okolí. Dovolím si tak článek trochu doplnit a okomentovat.

Vše začalo okolo 13:00. Lidé se začali pomalu trousit do velmi příjemného prostředí caffe baru.

Už od rána mi chodily omluvenky (někdo se ani neomluvil a mobil nezvedal, znáte to…) a v jednu bylo jasné, že původní záměr se sejít a trochu svézt padl.

Po přivítání začalo sepisování členů týmů a jejich názvů. Pozvaných přátel bylo opravdu mnoho, a tak jsme celkem poskládali 10 týmů po 5 členech. A že některé názvy týmů se opravdu povedli – jako nejzajímavější uvedeme Velkopodnikatele a Piráty.

My si dali název eWRC, ale měli jsme s bídou půlku týmu. Nezbylo než zvednout mobil a obvolat několik lidí. Honza Suda přestal pracovat na autě a brzy v montérkách dorazil i s dalšími kolegy do týmu.

Po přihlášení se všichni závodníci odebrali k trati, kde si všichni mohli vyzkoušet dráhu na vlastní pěst. Samozřejmě proběhlo krátké bezpečnostní a technické školení. Byly rozlosovány čísla motokár pro jednotlivé týmy a nezbývalo než odstartovat.

Nevím jak jinde, ale u nás si trať vyzkoušel jeden jediný jezdec. Po krátké konzultaci jsme navíc zjistili, že nikdo z nás tu trať nikdy nejel…

Start proběhl ve 14:00 hodin. Vítězství bylo stanoveno jasně – vyhraje ten tým, který najede co nejvíce kol za časový limit 3 hodiny.

Na začátek jsme nasadili Ufozt. Vylosovali jsme si káru číslo 12 a startovali až vzadu. Po 20 minutách jsme ztráceli už pár kol, ale neřešili jsme to, vždyť o nic nešlo…

Rivalita soupeřů byla obrovská. Každý se snažil jet na maximum a atmosféra byla opravdu super. Jednotliví závodníci se střídali ve svém týmu na trati cca po 10 až 20 minutách.

Po Ufozt jsme nasadili kluky z Oseka – AlesKa a StandaKa. No a ti začali předvádět na dráze divy a stahovali a předjížděli jednoho soupeře za druhým. Začali jsme to brát vážně a, proč to nepřiznat, chtěli jsme vyhrát… Přeci jen v nás bouchly závodní saze….

Musíme vyzdvihnout také dvě závodnice z řad něžného pohlaví, které mají náš obdiv. Jely prostě výborně! Zhruba v polovině závodu muselo dojít na tankování. Proto každá motokára zajela do boxu a byla dotankována.

Při tankování už jsme byli někde na druhém až třetím místě…

Kdo zrovna neseděl za volantem motokár, mohl se zajít občerstvit do caffe baru, kde ovšem o nic nepřišel a mohl sledovat závod v teple za velkými skleněnými okny. Diváků se na našem závodě vystřídalo nespočet. Čím více se závod chýlil ke konci, tím více se začalo taktizovat a nervozita stoupala.

Celý tým podával perfektní výkon a asi půl hodiny před koncem tříhodinovky jsme se dostali do čela závodu s náskokem asi 45 sekund. Rozhodli jsme se ještě dvakrát střídat. Tím jsme ale přišli o celý náskok, protože tým za námi se rozhodl dojet do cíle už bez střídání. Posledních 10 minut tak na dráze probíhal přímý souboj o čelo. Do jeho průběhu zasáhly pomaleji jedoucí motokáry, které nejprve zpomalily našeho jezdce, který se tak musel z druhého místa znovu probíjet do čela. Ale nakonec to zvládl a my se chystali oslavovat vítězství…

Tři hodiny uplynuly a motokáry zajížděly do boxů. Teď už stačilo jen sečíst výsledky, které nám s přesností vygeneroval počítač. Vítěz mohl být samozřejmě jen jeden.

Ano, vítěz mohl být jen jeden, ale my to nakonec nebyli. Počítač totiž vygeneroval jako vítěze pořadatelský tým, který musel měnit v průběhu nefunkční motokáru a po sečtení kol obou motokár byli nakonec nejlepší. V cíli byli sice osmí, ale pak se posunuli na první:) Kauce na podání protestu byla moc vysoká, a tak jsme ho nepodali… No ani bychom ho nepodali, pořadatelský tým jel také výborně a vítězství jsme mu přáli…

Vyhlášení výsledků probíhalo hned vedle trati. Cenami byly krásné poháry a kalendáře nafocené firmou Tym – motorsport pro rok 2014. Na třetím místě se umístil tým PH motorsport, na druhém místě tým eWRC a na prvním místě tým Tym-motorsport. Každý tým dostal přehled časů jednotlivých kol a čas nejrychlejšího závodníka týmu, proto také probíhala pozávodní diskuze, která se ale obešla bez větších rozepří.

No chvilku jsme se dohadovali, ale jen tak naoko…:)

Jsme velice rádi, že se tento 1. ročník obešel bez jakýchkoliv zranění. To je možná ta největší výhra ze všech – děláme to přeci pro zábavu…A doufáme, že se závod všem líbil a budeme se těšit na další vydařený ročník nebo na další podobné akci.

Souhlas, hlavní je zábava a setkání s kamarády, výsledek je ale až na prvním místě:) Zaslechl jsem něco o dvanáctihodinovce, to tedy nevím, kde seženu tým:)

Vedoucí týmu eWRC Shacki

Komentářů celkem: 5
29. 12. 2013 23:301
0 0
Super akce, doufám že Tymákovští uspořádají i další ročníky. Ale trenoval sem fyzičku málo, protože některé tělesné partie mě bolely ještě tejden. Budu muset najít nějaké cviky na dlaně smajlík
31. 12. 2013 15:252
0 0
Super akce a super zábava. Jak psal Shacki, v aréně jsme byli všichni prvně a mile nás překvapila smajlík. Káry jedou pěkně, krásně brzdí, dráha je taky pěkná a atmosféra byla pohodová smajlík. Takže příště jsme Shacki na telefonu smajlíksmajlík
1. 1. 2014 14:423
0 0
já příště budu jen roztleskávačka, aby nehrozilo, že ewrc nebude první :D (teda pokud nás ještě někdy pozvou... :D) ale bylo to fajn, motokáry velice slušný, jak píše aleš a celkově super akce smajlík
2. 1. 2014 10:134
0 0
tak přátelé, potom co Shacki napsal si pište že Vás pozvem. musíme Vám ukázat že jme rychlejší a neni to nějakym střídánim nebo počítačem...smajlíksmajlík plánujeme nějakou větší akci tak doufám že vše v pořádku vyjde.smajlík jinak to byla super zábava a já tímto také děkuji všem účastníkůůům.smajlík
2. 1. 2014 13:165
0 0
Aleši, když to tak čtu, mrzí mě, že jsem nemohl tým ewrc "posílit". Případně se Zdenkou dělat roztleskávače smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!