Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
29. 12. 2013 20:59 − 2837× − 5

Evanse čeká v Monaku křest ohněm

Nováček s vozem specifikace WRC v sestavě M-Sportu Elfyn Evans očekává, že Rallye Monte Carlo bude nejtěžší rally sezóny.

Elfyn Evans v letošní sezóně upoutal svými výkony za volantem Fordu Fiesta RRC a následně R5 v šampionátu WRC2, kdy zejména v druhé polovině sezóny byl zdatným soupeřem Robertu Kubicovi a nebýt několika odstoupením kvůli technice, mohl být jeho celkový výsledek lepší než konečná 7. příčka. Kromě vozů třídy 2 si Evans letos vyzkoušel i Fiestu WRC, když na Sardinii zaskakoval za Nassera Al-Attiyaha a v cíli z toho byla 6. příčka. Na konci sezóny se čekalo, kam bude Evansova kariéra směřovat dále a pro mladého jezdce se vyvinula nejlépe jak mohla, když bude dělat dvojku Mikku Hurvonenovi v sestavě M-Sportu a absolvuje kompletní šampionát za volantem Fiesty WRC.

Jelikož sezónu již zanedlouho otevře Rally Monte Carlo, mladý Welšan začal přemýšlet nad soutěží a nástrahami tratě. "Určitě si myslím, že Monte Carlo bude nejtěžší soutěží sezóny. Je důležité nejdříve získat nějaké zkušenosti, ale to se snadněji řekne, než udělá, zejména když na této soutěži bývá tak rozmanitý povrch. Ale je to to nejlepší místo, kde získávat zkušenosti."

Pro získaní představy o nadcházející soutěži se proto Evans zúčastní týmového testu ve Francouzských Alpách, kde bude testovat spolu s Hirvonenem a Kubicou. "Pořád přemýšlím nad tím, co se bude ve skutečnosti v Monaku dít, je občas těžké si to představit," pokračuje Evans a dodává, "je jednoduché o tom mluvit a říct: Skvělé, narok wéercéčko, ale je to ta správná cesta a nemůžu ani vyjádřit, jak moc se na start těším."

Rallye Monte Carlo, která otevře další sezónu Mistrovství světa v rally začíná za necelé tři týdny a v seznamu přihlášených nalezneme necelou stovku posádek, včetně dvou českých dvojic. Na start se postaví 14 dvojic s vozy specifikace WRC mezi nimiž bude i duo nováčka v MS Hyundai.

Komentářů celkem: 5
30. 12. 2013 18:111
0 0
Přezdívka Hurvínek asi mate, ale je to pěkně zkombinováné se jméném v článku: " bude dělat dvojku Mikku Hurvonenovi"
škoda že se nejmenuje nějak jako Spejbl to by byla dobrá dvojkasmajlík
30. 12. 2013 21:042
0 0
Pokud mě paměť neplete, není to náhodou syn Gwyndaf Evanse, co jezdil RAC Rallye s fordem a měl na autě reklamu TOMKINSON carpet/koberce a jeho barva auta byla fialová od MATTELA? Seznámil mě s ním John Price, který je taky z Welsu a spolu jezdili Welsch rallye a jiné soutěže. Asi jablko nepadlo daleko od stromu...
30. 12. 2013 21:183
0 0
zumpa, jo, Elfyn by měl být Gwyndafův synátor
31. 12. 2013 07:044
0 0
Nejen měl, je to Gwyndalfův syn smajlík http://www.rally-mania.cz/news.php?id=15293
31. 12. 2013 11:225
0 0
Díky vám pánové, jsem rád, že Alcík ještě na mé paměti nemakásmajlík) a přeju hezký Nový rok...Jirka SELIGER
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!