7. 1. 2014 18:34 − 2905× − 0

JP Motorsport měl dobrý první rok a chystá juniorský tým

Celkové druhé místo ve své třídě 3, absolutně devátá příčka a jako třešnička na dortu pak dvě vyhrané erzety ve třídě.

Nový tým, nové auto, nové bojové barvy. A k tomu všemu povedená sezona, na jejímž konci bilancoval šéf týmu počínání na českých rally tratích s pozitivními pocity. Takový byl rok 2013 pro Jaroslava Pešla a jeho JP Motorsport tým z Valašského Meziříčí. Jaroslav Pešl společně s navigátorem Romanem Peškem (Mitsubishi Lancer EVO IX) skončili v rallysprintovém šampionátu osmí absolutně a čtvrtí ve své třídě 3. Po úspěšném premiérovém roce se tak posádka těší do další sezony 2014, do které přichází také s jednou zajímavou novinkou – juniorským týmem, který bude bojovat v barvách JP Motorsportu na mini motokárách.

Největší novinkou na startu loňské sezony pro Pešla bylo založení svého vlastního rally týmu. „Vlastně poprvé v kariéře jsem loni startoval na svoje vlastní triko pod hlavičkou svého nového JP Motosport týmu. Byl to pro všechny v týmu nová výzva a myslím, že jsme se s tím poprali dobře,“ začíná s bilancováním sezony 2013 pilot posádky a zároveň boss JP Motorsport týmu Jaroslav Pešl.

Úplně nový však u Pešla nebyl jen název týmu, ale také červeno-modro-bílé barvy a závodní vůz. Devítkový Lancer z minulých sezon totiž nehoda ve velké rychlosti na vsetínském sprintu 2012 poničila natolik, že už musel přijít na řadu nový Lancer EVO IX. S ním se Pešl s Peškem oháněli v uplynulé sezoně velmi dobře a nakonec byli se svými výkony a výsledky převážně spokojeni. Konečné osmé místo absolutně a čtvrtá příčka ve třídě 3 téměř ideálně splnily předsezónní cíle. „Absolutně jsme chtěli být v desítce a jsme osmí, takže super. V naší třídě jsem chtěl být na bedně a nakonec jsme skončili o jediný bod čtvrtí, takže taky skoro splněno,“ ohlíží se za ročníkem 2013 Jaroslav Pešl. Tomu vyšla především druhá polovina osmidílného sprintového šampionátu počínaje Rally Kostelec. „Právě od Kostelce nám to jelo hodně dobře a zúročili jsme celosezónní práci s nastavením vozu. Určitě převažují za loňský rok spíše klady než zápory. O kousek jme se posunuli dopředu a budeme samozřejmě makat dále,“ říká odhodlaně 33letý Pešl.

Po úspěšné sezoně nezapomněl valašskomeziříčský jezdec poděkovat svým příznivcům i mechanikům za tolik potřebnou podporu. „Velký dík patří i mechanikům, bez jejichž pomoci bychom snad na některé závody ani neodjeli. S mechaniky i fanoušky jsme měli zajímavé posezónní posezení a myslím, že jsme se solidně pobavili,“ pousmál se Jaroslav Pešl.

Po úspěšném premiérovém roce nemyslí v JP Motorsport teamu jen na tu blížící se sezonu 2014, ale ještě mnohem dále do budoucnosti. I proto si začínají k autům rekrutovat ty nejmenší borce. „Pro rok 2014 chystáme v rámci JP Motorsport teamu nový projekt juniorského týmu, ve kterém budou působit můj čtyřletý syn Jindřich a také stejně starý syn mého kamaráda Radka Juřici alias Doktora – Filip. Kluci už letos na mini motokárách něco odtrénovali a také odzávodili. Příští rok budou mít svůj vlastní tým a čeká je další porce závodů,“ představuje Jaroslav Pešl zajímavou novinku z tábora JP Motorsport teamu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!