Redakce - eWRC.cz
13. 1. 2014 20:16 − 3181× − 0

Zemřel Jean – Francois Fauchille

Odešel světový spolujezdec, vítěz několika rally MS, ale také velký pohodář a milovník historických rally.

Jean – Francois Fauchille se narodil 24. listopadu 1947 a celý svůj produktivní věk věnoval rallysportu. Měl to štěstí, že mohl okusit slávu světových rally ve slavné době soutěží vedle jezdců jako byl například Bruno Saby nebo třeba Guy Fréquelin.


Jean – Francois Fauchille (vpravo) v roli činovníka pro styk s jezdci na Rally San Remo Storico 2012

Jako spolujezdec zvedl vítězný pohár na několika soutěžích mistrovství světa včetně Rallye Monte Carlo, Korsické rally, nebo třeba Rallye Catalunya. Závodil v době vozů skupiny B například s legendárním Peugeotem 205 T16, ale třeba také Opelem Manta 400, Porsche 911 SC a dalšími krásnými vozy.


Na své poslední soutěži Ypres Rally 2012

Svou poslední rally jako spolujezdec absolvoval v legendární Lancii 037 po boku oblíbeného jezdce historických rally, který je i českým fanouškům známý pod pseudonymem „Pedro“. Byla to belgická Ypres Rally v roce 2012. V té době už se Jean – Francois Fauchille věnoval hlavně práci pro historickou rally, kde patřil k významným činovníkům mezinárodní automobilové federace FIA. Mnoho automobilových závodníků historických rally jej zažilo jako činovníka pro styk s jezdci na soutěžích mistrovství Evropy v rally historických vozidel, kde byl vždy na straně soutěžních jezdců a dokázal pomoci a poradit, což dobře pocítily i české týmy, které se těchto soutěží zúčastňovaly. Jean – Francois Fauchille patřil k velkým postavám historických rally a přitom zůstal vždy při zemi, připravený pomoci a poradit i tomu poslednímu soukromníkovi.


přípitek s Hájek Historic Rally Teamem na Rally San Remo Storico 2012

Na svou zcela poslední soutěž se Jean – Francois Fauchille vydal 13. ledna 2014. Čest jeho památce.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!