Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
19. 1. 2014 20:02 − 2910× − 4

Evans hned v Monte vyrovnal své dosavadní maximum s WRC

Nováček s vozem specifikace WRC v sestavě M-Sportu Elfyn Evans zvládl se ctí Rallye Monte Carlo a byl nejlepším z oficiálních pilotů M-Sportu.

Z pilotů Fiest WRC na startu Rallye Monte Carlo zajisté nejvíce překvapil Bryan Bouffier, který dokázal získat senzační druhé místo, ale pokud jde o oficiální posádky M-Sportu, tak tím nejúspěšnějším a také jediným v cíli byl Elfyn Evans, který dokázal vybojovat šestou příčku a po většinu rally porážet mnohem zkušenějšího týmového parťáka Mikka Hirvonena. I proto mohl být mladý Welšan v cíli svého prvního Monte víc než spokojený: "Jsem maximálně nadšený z dokončení rally na takhle pěkné pozici. Šestá příčka měla patřit Mikkovi s Jarmem, kteří nám po celý víkend moc pomáhali a jsou zklamáni z odstoupení. Nám se povedlo udržet chladnou hlavu po celou soutěž – žádné krizovky, dramata či velké smyky. Absolvovat těžký podnik tak, jak se nám povedlo, je pro nás velkým plus a naplněním všeho, co jsme od tohoto víkendu očekávali."

"Je mnoho lidí, kteří nám tenhle výsledek umožnili – ať už ledoví špioni, či kterýkoliv jiný člen týmu. Bylo velkým krokem kupředu stát se součástí týmu jako je tenhle a odjet s top autem Monte, takže velké poděkování patří i Malcolmovi a týmu za tuto příležitost," nezapomíná Evans na lidi v pozadí. Šestá příčka je pro mladého jezdce dobrým vstupem do první kompletní sezóny s vozem specifikace WRC a nezbývá než čekat, jaké výkony bude předvádět na dalších soutěžích a zda-li dokáže navázat, či vylepšit dosavadní maximum – šestou příčku.

S výkonem Elfyna Evanse byl samozřejmě spokojen i Malcolm Wilson, který má největší podíl na tom, že Evans jezdí tam, kde letos jezdí. "Pro Elfyna to byl fantastický start sezóny a plně si zasloužil šesté místo v cíli. Dobře si poradil s jedním z nejnáročnějších Monte posledních let a ukazuje, že před ním je skvělá kariéra," hodnotí Wilson a dodává směrem ke druhé týmové posádce Hirvonenovi, "samozřejmě bylo velkým zklamáním přijít o Mikka vinou technického problému na poslední zkoušce. Všichni jsme se snažili dostat auto do cíle, ale bohužel se to nepovedlo."

Komentářů celkem: 4
19. 1. 2014 20:37
0 0
Elfyn určitě jedno z těch nejpříjemnějších překvapení letošního Monte. Moc dobře, že tenhle kluk dostal příležitost v továrním týmu.smajlík
19. 1. 2014 21:45
0 0
No, tak nějak se v tej záplavě změn a letošních událostí na monte na tohodle hošíka(to si v mejch skoro 30-ti můžu dovolit napsat)pozapomělo, dobře za ten článek! Způsob, jakym zkušeně, bez větších chyb(sand jen jedno přetočení co vím)odjel monte je slušnej příslib do budoucna. A způsob, jakym rozdrtil Mikelsena, kterej toho má odjeto mnohem víc je trošku až pozoruhodnej(i když zase jedna blbá chyba no). Kubica mě zase tak něpřekvapil, že byl fakt rychlej. Tenhle kluk celkem jo. Držim pěsti. smajlík
20. 1. 2014 00:05
0 0
Původně napsal shifty
(i když zase jedna blbá chyba no)
To nebylo jednou chybou, jelo se 14 RZ a Evans byl lepší v 8 z nich. Hypoteticky s minus 4 minutama by měl Mikkelsen v součtu lepší čas, ale Evans už se ke konci nikam nehnal, jediného přímého soupeře měl Hirvonena a toho by tým stejně potřeboval nechat dojet na lepším místě.
20. 1. 2014 07:18
0 0
Letošní Monte bylo šílené, v noci v sněhodešti se jezdí fakt hrozně. Jak to vypada na konci roku by mohl být Elf jedničkou. Pořád se mi utvrzuje, jak Fordy jsou rychlé auta a kdyby měl Ford Seby, tak tituly by šly za modrým oválem.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!