Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
24. 1. 2014 23:56 − 3107× − 2

Stig Blomqvist na startu Rally Sweden Historic

Švédský ex-mistr světa Stig Blomqvist se posadí za volant vozu Audi Quattro a zúčastní se Rally Historic konané při Švédské rally.

Loňský obhájce vítězství na Rally Sweden Historic Petter Solberg to bude mít letos těžké, protože dnes bylo oznámeno, že se na start za volantem vozu Audi Quattro z roku 1981 postaví jeden z největších specialistů na Švédskou rally a držitel nejvyššího počtu vítězství (7x první a 9x na 2. či 3. místě) Stig Blomqvist. Švéd tímto startem oslaví 30. výročí od jeho zisku jezdeckého titulu v MS v roce 1984 právě za volantem vozu s čtyřmi spojenými kruhy ve znaku. Se Švédskou rally je také spojen jeden z Blomqvistových primátů, protože je prvním jezdcem, který kdy vyhrál soutěž MS s vozem s turbomotorem – konkrétně v roce 1979 se Saabem 99 Turbo.


Blomqvist s Quattrem na "legendách" v San Marinu

"Bude to souboj starého šampiona s ještě starším," označil souboj se Solbergem Blomqvist a dodává, "majitelé auta chtěli, aby jsme se přihlásili, tak jsme tak učinili. Získat finance ke startu pak zabralo jen pár dnů. Opravdu moc se těším na soutěž." Vedle Švéda usedne jeho krajan a spolujezdec z posledních let Robert Jacobsson.

Jak již bylo naznačeno, asi největším soupeřem bude Blomqvistovi Petter Solberg, který stejně jako loni usedne do Escortu Mk. II v němž jej bude opět navigovat manželka Pernilla. Soutěžící v rámci Rally Sweden Historic budou v akci v pátek 7. a sobotu 8. února, kdy pojedou po prvních průjezdech posádek účastnících se Švédské rally. Kompletní seznam přihlášených posádek mezi historiky, v němž se dá nalézt ještě několik dalších známějších jmen, lze najít na webu Švédské rally.

Komentářů celkem: 2
25. 1. 2014 14:25
0 0
Malá připomínka loňského Petera:http://www.youtube.com/watch?v=v3EZDxEdL-A
25. 1. 2014 19:46
0 0
nezapomenutelná jízda!!!smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!