26. 1. 2014 10:49 − 3264× − 8

Hudec suverénně vyhrál v Litvě a útočí na Lotyšsko

Posádka Martin Hudec – Petr Picka s produkčním Mitsubishi Lancer evo IX úspěšně završila testování na druhý závod mistrovství Evropy.

Posádka Martin Hudec – Petr Picka s produkčním Mitsubishi Lancer evo IX úspěšně završila testování na druhý závod mistrovství Evropy. Hudec tak během ledna absolvoval už druhou soutěž, která se však jela za zcela odlišných podmínek.

Po nepříliš povedené Jänner Rallye si Hudec přecevzal pečlivou přípravu na závody. Pobaltskou misi tak zahájil o týden dříve, aby se mohl v rámci testování zúčastnit Halls Winter Rally v Litvě. Jeden z hlavních úkolu třebíčsko-sokolovské posádky byla adaptace na takzvané velké švédské hroty, na kterých Hudec startoval naposledy v únoru minulého roku právě na Rally Sweden. Do páteční etapy vstoupil poněkud vlažně, avšak dvanáctá pozice v absolutním pořadí s přehledem stačila na vedení ve třídě 2, kam podle Litevských řádů spadají produkční vozy. Druhý den byl velice zrádný, Martin s Petrem se vyvarovali chybám a stabilně zajížděli časy na úrovni první desítky. Jediný problém pak kluky potkal na desátém testu, kde v půlce dojeli posádku před sebou a nebylo ji možné předjet. To ale nezměnilo nic na vedení ve třídě, kde suverénně disponovali náskokem přes minutu a půl. Zrádnost soutěže se také projevila na ,,úmrtnosti“ soupeřů, kteří díky chybám či technickým problémům odstupovali. To vyšvihlo Martina s Petrem na sedmou příčku konečného pořadí, které potvrdili vítězstvím ve třídě 2.


Foto: tým

"Vyzkoušeli jsme si jízdu na hrotech po zmrzlé šotolině a moc mě to bavilo. Jsem naprosto spokojený, z nastavení vozu mám dobrý pocit a výsledky z tohoto závodu jsou taky skvělé. Udělali jsme nějaké změny v rozpise a jeví se to jako lepší varianta, která nás posune zase dále. Absolvovali jsme velmi dobrou přípravu na Rally Liepaja neboť v Lotyšsku panují identické podmínky jako tady. Věřím, že jsme dobře připraveni a dokážeme příští týden vše zúročit." Zhodnotil první část Pobaltského dobrodružství Martin Hudec

Rally Liepaja startuje už v pátek 31.1 a vy můžete cele dění sledovat na oficiálním facebooku www.facebook.com/hudecmartin kde Vám přineseme aktuální informace. Martin s Petrem do závodu vyrazí se startovním číslem 28.

Komentářů celkem: 8
26. 1. 2014 10:53
0 0
To je zase nadpis smajlík
26. 1. 2014 12:15
0 0
Tak jako vždy tiskovky Martina smajlík Nadpis jako kdyby se vyhralo MS přitom prednim na snehu a sotoline i dvoukolka, trosku pokory by to chtelo
26. 1. 2014 12:55
0 0
ale na třetí RZ od konce už dokázali Fiestu R2 porazit o dvě sekundy a na poslední vložce dokonce o tři smajlík
26. 1. 2014 13:35
0 0
Zde jsou pro úplnost výsledky. http://www.ewrc-results.com/final.php?e=15317&t=Halls-Winter-Rally-2014. Sice to byl jen ostrý test a snad svůj účel splnil,na druhou stranu za českýma posádkama skončily jen 2WD a to ještě ta zmiňovaná Fiesta porazila Hudce o více jak dvě minuty. A to ještě do svého odstoupení jela před něma Astra. Já bych ten optimismus krotil,ale snad to bude za týden jinak.
29. 1. 2014 21:16
0 0
Směšná figura, ten JUDr. Hudec....
29. 1. 2014 21:59
0 0
Původně napsal torgor
Směšná figura, ten JUDr. Hudec....
nepíše Martinům píár stejnej člověksmajlík
31. 1. 2014 07:26
0 0
Nevím, zda je nutné tohle zveřejňovat smajlík
31. 1. 2014 10:57
0 0
Zveřejňovat co?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!