Ondřej Plšek - eWRC.cz
26. 1. 2014 11:05 − 3503× − 22

Nespokojenost s televizními přenosy

Týmy v mistrovství světa nejsou spokojeny s vysíláním rallysportu na televizních stanicích.

Mistrovství světa v rally sice bývá k vidění na televizních obrazovkách, ale ke spokojenosti týmů má tato situace zatím ještě daleko. Z Rallye Monte Carlo mohli diváci v České republice vidět dvě rychlostní zkoušky živě, sestřihy z jednotlivých etap se ale vysílaly hluboko v noci a to ještě bez opakování druhý den. A to na tom byli tuzemští fanoušci ještě dobře, například v Německu přímý přenos vůbec na programu nebyl.

Problém je ale i v tom, že tovární týmy ani nevědějí, na jakých televizních stanicích se bude mistrovství světa v rally vysílat. "Je to velmi těžké. Letos jsme žádali o seznam vysílajících televizí, ale dostali jsme odpověď jen pro Velkou Británii. V Německu to víme jen proto, že jsme si to zjistili sami," řekl Jost Capito autosport.com.


Servisní zóna zatím zůstane bez pevně nainstalovaných kamer.

Šéf Volkswagen Motorsport je nespokojen hlavně s faktem, že situace je stále stejná a nedochází k žádným pozitivním změnám. "Nevidím žádný pokrok. Je to kvůli nedostatečné komunikaci? Tovární týmy totiž v tomto ohledu odvádějí dobrou práci," uvedl Capito.

Jednou ze změn má být v budoucnosti živé vysílání ze servisu světových soutěží. První pokus byl uskutečněn na Rallye Monte Carlo, kde kamera automaticky snímala dění v servisní zóně. Příliš akce ale vidět nebylo. Návrh totiž narazil na odpor týmů, kterým chtěl promotér nainstalovat kameru přímo do zázemí. "Musíme respektovat soukromí," uvedl Yves Matton z Citroenu. "Lidé, kteří pro nás pracují, se nás budou ptát, proč tam neustále běží kamery. My proti tomu nejsme, ale o instalaci kamer jsme byli požádáni dva dny před soutěží. Takhle to nejde. Než se s tím bude pokračovat, tak potřebujeme globální domluvu."

Komentářů celkem: 22
27. 1. 2014 22:1821
0 0
Tak předně obří díky Mediasportu a ČT, že pro ČR zajistily pro letošek přenosy se zasvěceným českým komentářem. Někomu nedávno Petr Krutský připadal málo "akční" a "prožívavší", někoho zase tentokrát komenty rušily... Subjekty kupují přenosový "balík" tak, jak ho nabízí promotér. Je také jasné, že z Francouzské Rally je mnohem snadnější přenos připravit, než z kopcovitého-horského Monte s jeho specifickým nevypočitatelným počasím a podmínkami. Takže za mne spokojenost, ale rozumím i kritice. Promotér jistě má o čem přemýšlet a co zlepšovat. Přijdou ovšem-co do podmínek-další náročné soutěže, tak snad to promotér zvládne. I při současném stavu techniky to žádná sranda není! Apropó-je to skutečně "o něco" složitější, než přenosy z motokrosu, či autokrosu... a že už jsem je v TV neviděl, ani nepamatuju! Nemluvě o tom, že v "psím počasí" už se pár pátků nejezděj(ale "Televizní motokrosy(autokrosy)" byly pecka!).smajlík
31. 1. 2014 14:5522
0 0
Čekal jsem, kdy to přijde a bylao jasné, od koho. Jestli od účasti VW v MS můžeme očekávat něco zhusta pozitivního, tak je to právě medializace tohoto sportu (resp. výsledků VW). VW je totiž společností, která s reklamou a PR stojí a padá, jsou v tom asi nejlepšími odborníky v automobilovém oboru a nese jim to evidentně ovoce.
Takže osobně očekávám, že VW bude svojí silnou pozicí tlačit média do propagace sportu, v němž momentálně dominuje.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!