29. 1. 2014 09:48 − 3083× − 0

Rally jezdci hokejovou exhibicí udělali radost Filípkovi

Sobotní hokejový zápas jezdců rally a mechaniků Morava – Čechy na zlínském zimním stadionu Luďa Čajky , opanoval tentokráte tým Čech.

Zlín – Sobotní hokejový zápas jezdců rally a mechaniků Morava – Čechy na zlínském zimním stadionu Luďa Čajky , opanoval tentokráte tým Čech vedený kapitánem Petrem Bryndou. Oplatil tak domácímu moravskému celku loňskou porážku. Na ledě zlínské arény se proháněli v hokejové výstroji mimo jiné Roman Kresta, Jan Jelínek, Miroslav Jakeš, Silvestr Mikulaštík, nebo také spolujezdec pravidelného účastníka mistrovství světa v rally Martina Prokopa Michal Ernst. Kromě doprovodného programu pro diváky bylo hlavním bodem tohoto netradičního setkání pod názvem Rally Ice Tour ale především předání finančního daru rodině pěti a půlletého Filípka Staška z Kostelan nad Moravou. Soutěžní jezdci tak opět ukázali dobré srdce a především chuť pomáhat potřebným.

Samotnému hokejovému duelu předcházelo právě předání finančního daru. Filípek je chlapec postižený Downovým syndromem a má ještě spoustu dalších zdravotních problémů. Z rukou Olgy Lounové, která byla hostem večera a rovněž Romana Kresty coby patrona Moravského týmu převzal Filípek přímo na ledové ploše poukaz na částku dvaceti tisíc korun. Poté s Billy Latifem společnými silami vhodili úvodní slavnostní bully zápasu ,,Stejně jako loni jsme se rozhodli podpořit uspořádáním exhibičního zápasu někoho dalšího, kdo finanční pomoc hodně potřebuje a volba padla právě na malého Filípka Staška. Byl jsem mile překvapen zájmem ze strany jezdců, kteří rádi na tuto dobrou věc přispěli, za což bych jim chtěl poděkovat. Navíc jsme kromě Filípka díky vstřícnosti účastníků, ale také početné divácké návštěvě jenž koupí programu rovněž přispěla, mohli předat i další finanční obnos. Tentokráte jsme však peníze věnovali rodině již loni obdarovaných Hrabčíků, které bohužel přímo v den konání Rally Ice Tour postihla obrovská rodinná tragédie “, vzpomenul smutnou událost hlavní organizátor Rally Ice Tour Vladimír Barvík.


Foto: Jan Salač

Hokejový mač samotný se tentokráte odehrával především v režii hostujícího týmu, který hned první třetinu vyhrál 6:2. ,, Nečekali jsme, že to půjde tak hladce, " pravil s šibalským úsměvem na tváři kapitán Čech Petr Brynda po první třetině. To na lavičce domácího týmu se hodně přemýšlelo, co s nepříznivým výsledkem udělat. Podpořit se snažil v jejich snažení i ředitel zlínské Barum Czech Rally Miloslav Regner, který jim v přestávkovém diváckém programu ukázal, jak trefit prázdnou branku i více jak přes půl hřiště. ,, Chtěl jsem kluky trochu povzbudit, aby věděli jak nakládat se svými šancemi, " pravil do mikrofonu s úsměvem na tváři Regner a přesunul se k rozdělování cen účastníkům soutěže a poté i tomboly.

Po první přestávce vyplněné právě diváckou soutěží ve střelbě na branku se již v civilu objevil na střídačce domácího týmu nečekaně Roman Kresta. Ten odehrál první třetinu již tradičně na křídle prvního útoku. ,, Jsem rád, že jsem se sice jen na chvíli ale opět mohl zúčastnit této velmi příjemné akce.Za chvíli ale odjíždíme s Jaromírem Tarabusem na další soutěž mistrovství Evropy do Estonska, takže musím bohužel kluky opustit," omluvil se spoluhráčům i přihlížejícím divákům luhačovický soutěžák, jenž podobné akce s charitativním podtextem vždy rád vítá.

Ve druhé třetině byl na ledě vidět naprosto odlišný obrázek hry oproti té první. Domácí tým mohutně povzbuzován publikem, se dokázal vrátit do zápasu a slepenými góly v závěru třetiny dotáhl skóre na rozdíl jediné branky. Druhou třetinu moravští závodníci totiž vyhráli 4:1.


Foto: Jiří Zaňát

Po druhé části hry kromě rozdávání cen z tomboly přišla na řadu v době úpravy ledu i autogramiáda Olgy Lounové. Populární zpěvačka se přítomným fanouškům nejen ochotně podepisovala, ale samozřejmě se i vyfotila, nebo s nimi prohodila pár slov. ,, Jsem moc ráda, že jsem se mohla této bezva akce zúčastnit a malému Filípkovi a jeho rodičům navíc udělat radost předáním daru, který jim snad alespoň trochu pomůže v jejich nelehké situaci," doufá zpěvačka a pilotka, která se v nadcházející sezóně sprintrally představí za volantem vozu mitsubishi. ,, Přesednutí do čtyřkolky je pro mě obrovskou výzvou," těší se na novou zkušenost Lounová.

Ve třetí části hry si domácí tým vytvořil obrovskou spoustu šancí, které však nedokázal proměnit. A když pak tým Čech přidal ještě další dvě branky, mohl se po zásluze radovat . Závěr zápasu pak okořenila zinscenovaná bitka Silvestra Mikulaštíka s Michaelem Petrášem, které nechybělo ani hokejové přetažení dresů přes hlavu. Alespoň zde byl úspěšnější domácí tým.

Pohár za vítězství pak převzal z rukou Olgy Lounové Jiří Brynda. ,, Děkujeme pořadatelům za pozvání. Jsme rádi, že jsme se po roce v přátelském duchu mohli ve Zlíně potkat , divákům nabídnout snad i docela pohledný hokej doplněný o doprovodný program a navíc tím opět přispět i na dobrou věc, " byl spokojený s průběhem akce Brynda, jenž slíbil, že v příštím roce do Zlína opět se svým týmem dorazí.

Po ukončení zápasu následovalo tradičně přátelské posezení v restauraci přímo na zimním stadionu, kde došlo také k vyhlášení nejlepších hráčů obou mužstev. Vítězný tým vybral coby nejlepšího hráče gólmana Radima Oravu, který chvílemi přiváděl střelce Moravského týmu svými zákroky až k šílenství. Domácí tým si pak za nejlepšího hráče zvolil jednoho z nejstarších účastníků duelu Oldřicha Hrabce. Závěrem došlo i na vyhlášení smolaře zápasu, jimž se stal hostující obránce v týmu Čech Jan Vaškovič, který si nešťastně srazil jednu ze střel soupeře do vlastní klece.

Vyhlášením nejlepších hráčů pak byla ukončena oficiální část zápasu a následovala volná zábava.Zde se přátelsky nad sklenkou jak jinak než dobré valašské slivovičky diskutovalo nejen o zápase, ale třeba i o uplynulé sezóně či plánech na sezónu nadcházející.

VI. Rally Ice Tour Morava vs Čechy 6:9

Branky: Kučera Ladislav 2, Jelínek Jan, Hejtmánek Jan, Tureček Martin, Večerka Michal – Kouřil Martin, Gavlák Peter po 2, Hůla Aleš, Hůla Radek, Ernst Michal, Stejskal Václav ml., Staněk Jaroslav

Foto z akce – Jiří Zaňát zde : http://azik07.rajce.idnes.cz/25.01.14_Hokejove_utkani_jezdcu_Rally_Cechy_vs._Morava/

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!