Černý Kohout zvítězili v JERC na Lotyšské Rally – video

Černý s Kohoutem a Peugeotem 208 R2 ovládli první rally Juniorského mistrovství Evropy rally (JERC) v Lotyšsku.

Posádka Peugeot Černý Racing Teamu, startující v Lotyšsku na Rally Liepaja také jako reprezentační posádka České republiky pod hlavičkou Czech National Rally Teamu, dosáhla na první soutěži zařazené do Juniorského Mistrovství Evropy Rally (JERC) jedinečného výsledku. Na sněhem a ledem pokrytých rychlostních zkouškách západní části Lotyšska nechali za sebou všechny soupeře startující s rovnocennou technikou, tedy s vozidly s jednou poháněnou nápravou a byli často rychlejší než množství soupeřů se silnými čtyřkolkami. Výkon české posádky zanechal v Lotyšsku velký dojem a živě se o ně zajímala místní i zahraniční média včetně satelitní stanice Eurosport.

„Nedá se říct nic jiného, než, že nám v Lotyšsku všechno perfektně vyšlo. Vše začalo už před koncem roku, kdy se naši mechanici pustili do stavby nového Peugeotu 208 R2 a v rekordně krátkém čase postavili perfektní auto, které jsme otestovali a za přítomnosti Romana Kresty nastavili na testu před soutěží. Tady v Lotyšsku nám pomohla i znalost místních podmínek z loňska, a celou soutěž jsme neudělali žádnou větší chybu. Vyšel nám úvod soutěže a do druhé etapy jsme vstupovali s malým náskokem na naše soupeře, což jsou většinou seveřané, kteří na šotolině, sněhu a ledu umí jako nikdo. Nám se ale dařilo držet jejich tempo a v rozhodujících chvílích jsme dokázali být i rychlejší. V dnešní, druhé etapě, jsme stále jeli hodně svižně a hlavně na dlouhé rychlostní zkoušce jsem zkoušel zatáhnout a podařilo se nám tuto rychlostní zkoušku vyhrát. V závěru už jsme si pozici kontrolovali a jsem šťastný, že se nám v úvodní soutěži Juniorského Mistrovství Evropy podařilo zvítězit. Moc bych si přál, aby to mělo stejný ohlas jako zde i v České republice a hlavně, aby se nám podařilo na základě těchto výsledků zajistit nějaké další partnery týmu. Plochy na našem autě je pro ně k dispozici víc než dost,“ směje se v cíli Rally Liepaja spokojený Honza Černý.

Posádka Peugeot Černý Racing Teamu na Lotyšské Rally Liepaja zvítězila v Juniorském Mistrovství Evropy Rally (JERC), byla nejrychlejší posádkou s vozem s pohonem jedné nápravy a současně i nejrychlejší posádkou z České republiky, která dosáhla cíle této náročné zimní rally. V celkovém pořadí Černému Kohoutovi patří úctyhodné desáté místo absolutní klasifikace za soupeři s mnohem výkonnější technikou. Honza Černý s Pavlem Kohoutem se po krátké oslavě vrací zpět do České republiky, kde se budou chystat k dalšímu startu v Mistrovství Evropy, kterým bude dubnová Irská Rally.

Sledujte posádku Jan Černý – Pavel Kohout na facebooku: https://www.facebook.com/cernyracing

Více informací na: www.peugeot.cz, ww.cernyracing.cz

Komentářů celkem: 10
2. 2. 2014 19:121
0 0
Tohle je reprezentace České republiky za kterou se nemusíme stydět!
2. 2. 2014 19:452
0 0
Krásný výkon. No já myslím, že naše samolepka by se tam taky někam vešla, když je tam tolik místasmajlík smajlík
2. 2. 2014 19:503
0 0
smajlík super výkon, gratuluju
2. 2. 2014 20:204
0 0
smajlík
2. 2. 2014 20:265
0 0
Super výkon pánové, věřil jsem, že pojedete první trojku, ale vítěžství, to je vážně bomba. Nezbývá než popřát, aby se dařilo po celý rok smajlík
2. 2. 2014 20:416
0 0
Skvely vykon! At se takhle dari celou sezonu smajlík
2. 2. 2014 23:197
0 0
gratulace smajlík jeste by me zajimala ta nalepka Zita v kokpitu smajlík) se nejak s nim sprahli dohromady?smajlík
2. 2. 2014 23:538
0 0
Tu runovou značku má i zvenku. V googlu první odkaz na kombinaci jmen je prezentace pro sponzory, patřičně přibarvená a optimalizovaná pro neodborné publikum, včetně smělých plánů progresu Černého Kohouta.
3. 2. 2014 14:049
0 0
zajda, pokud myslíš to pdfko s prezentací, no, vypadá to zajímavě a chlapci si malé cíle teda nedávají
5. 2. 2014 12:5310
0 0
To je prostě bomba!! Chlapi at se daří i nadále!!! Radost se koukat jak na vaši jízdu tak na výsledky smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!