Mads Østberg při testech na Švédsko poražen

Nová posila francouzské tovární stáje po celkem úspěšném vstupu do nové sezóny již jistě netrpělivě očekává druhý podnik.

Nová posila francouzské tovární stáje Citroën Mads Østberg po celkem úspěšném vstupu do nové sezóny již jistě netrpělivě očekává druhý podnik. Tím bude od středy Švédská rally, která patří mezi Norovy nejsilnější soutěže. Aby však nic nepodcenil, vydal se Østberg o předminulém víkendu do své rodné země otestovat DS3 WRC při Mountain Rally. Se stejným cílem do Norska dorazil i Pontus Tidemand, který v druhé světové rally usedne do Fordu Fiesta WRC. Švédský mladík se hned na začátku rally překvapivě dostal do čela a po třech zkouškách měl na svém kontě už náskok skoro půl minuty. Østberg totiž soutěž pojal jako test se vším všudy a svůj Citroën obul do širokých sněhových gum pro MS, zatímco jeho rival jel s úzkými koly. Nor navíc musel jako první na trati zametat čerstvě napadaný sníh a tak nebylo divu, že do cíle dojel až jako druhý. Nevlastní syn Henninga Solberga Tidemand tak na Mountain Rally oslavil svůj první triumf za hranicemi Švédska.

Tato soutěž byla zařazena do norského mistrovství jako jeho druhý díl. V tom prvním zajel nejlépe debutant ve voze Ford Fiesta R5 Frank Tore Larsen. Třiadvacetiletý junior v Sigdalsrally vyhrál všechny odjeté zkoušky a do cíle dojel s více než dvouminutovým náskokem na nejrychlejšího „enkaře“ Tronda Sveinsvolla v Subaru Impreza Sti. V Mountain Rally se jejich pořadí obrátilo a pilot Subaru byl tentokrát o 11,3 sekundy rychlejší. Pro vítězství mezi produkčními vozy i mezi účastníky norského mistrovství vůbec si v druhé rally dojel Anders Grøndal s dalším Subaru Impreza Sti. V předešlé Sigdalsrally se ale Grøndalovi nedařilo a kvůli poškozenému řízení nechal na třetím testu čtyři minuty a dojel do cíle až jako jedenáctý. V průběžném pořadí šampionátu se tak nyní teprve vyhoupnul na druhé místo. Za zmínku ještě stojí silné zastoupení speciálů R5 v norském mistrovství. Kromě Larsena s Fiestou startují ještě Paul Try a Svein Frustøl, kteří ale nejlepším borcům vůbec nestíhají.

Výsledky soutěží norského mistrovství naleznete na ewrc-results.com

Stav šampionátu – A: 1. Larsen 52, 2. Frustøl 36, 3. Try 20, 4. Danneborg 13

Stav šampionátu – N: 1. Sveinsvoll 53, 2. Grøndal 42, 3. Offerdal a Skogli 30, 5. Kristiansen 23, 6. Ilebekk a Frøslid 18

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!