Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
8. 2. 2014 15:43 − 2655× − 10

Latvala zaskočil za Ogiera a zajistil pro VW vítězství

Jari-Mati Latvala zajistil, že ani ve Švédsku nebude na nejvyšším postu chybět Volkswagen a na druhém místě doplnil Mikkelsen.

Oproti obvyklým zvyklostem bylo na programu třetí etapy Švédské rally nejvíce ostrých kilometrů ze všech, více jak dvojnásobek vzdálenosti, kterou soutěžící absolvovali v etapě úvodní. Jelikož dnešní třetí etapa byla poslední, tak na všechny čekalo 142 kilometrů a poté již cílová rampa. V roli lídra soutěže vstupoval do soboty Latvala, tomu kryl záda Mikkelsen s dalším Polem a třetí byl Ostberg.

Dopolední sekce mnoho překvapení nepřinesla, s výjimkou Ogierova pomalého vzestupu pořadím si všichni v první desítce drželi své pozice. Na čele byl nadále Latvala, který si dokázal vypracovat téměř tři čtvrtě minutový náskok na druhého Mikkelsena. Ten měl za sebou se čtvrt minutou ztráty Ostberga, necelou minutu nazpět byl čtvrtý Hirvonen. Na páté příčce se nadále držel Tanak, který ve Švédsku prožíval velmi povedený návrat do WRC.

Jelikož byla RZ21 zrušena, odpoledne zbývalo absolvovat tři testy a ti nejlepší si mohli přijet pro poháry za vítězství. RZ22 znamenala konec Prokopa v soutěži, který nedokázal dostat auto z příkopu a připsal si po monackém výpadku druhou nulu na své bodové konto. Českého pilota napodobil v posledním testu Evans, který solidně rozjetou soutěž nedotáhl až do konce. Vítězem se stal Latvala, který s náskokem 53 sekund pokořil druhého Mikkelsena, pro kterého se však pořád jedná o nejlepší výsledek v MS v kariéře. Třetí příčkou zopakoval svůj loňský výkon Ostberg, navíc si své bodové konto vylepšil o tři body za vyhranou power stage. Čtvrá příčka patřila v cíli Hirvonenovi a pátý dokončil Tanak.

Až na šestou příčku se dokázal dostat Ogier po ztrátě ze včerejška, sedmý dokončil H. Solberg a na osmé pozici přivezl svou Fiestu WRC do cíle Tidemand. Devátý byl při debutu s vozem WRC v MS Breen a desátá příčka nakonec připadla Meekovi, který si velmi dobře rozjetou soutěž pokrazil v RZ18, kde ztratil mnoho času. Ve WRC2 poté, co Al-Rajhi ztratil vinou několika chyb vedení zvítězil Kruuda, který byl na švédských tratích nováčkem. Druhý byl Ketomaa, třetí Ahlin, čtvrtý Al-Rajhi a pátý Protasov.

Rally Sweden – konečné výsledky
1.Jari-Mati LatvalaVolkswagen Polo R WRC3:00:31,1
2.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+53,6
3.Mads OstbergCitroen DS3 WRC+59,5
4.Mikko HirvonenFord Fiesta RS WRC+2:26,9
5.Ott TanakFord Fiesta RS WRC+3:00,5
6.Sebastien OgierVolkswagen Polo R WRC+4:29,9
7.Henning SolbergFord Fiesta RS WRC+4:47,5
8.Pontus TidemandFord Fiesta RS WRC+5:38,2
9.Craig BreenFord Fiesta RS WRC+8:55,4
10.Kris MeekeCitroen DS3 WRC+11:18,0

Kompletní výsledky Švédské rally najdete jako vždy na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 10
8. 2. 2014 16:26
0 0
Jako obyčejně "rychlé kuře"smajlíksmajlík
8. 2. 2014 16:31
0 0
tož je zima a neni venku co dělat, tak jsem mohl čekat u poslední RZ a postupně to psátsmajlík
8. 2. 2014 16:38
0 0
seš tam kuře? To je pecka....smajlík
8. 2. 2014 16:43
0 0
Hele jaká zima?Na Hradišťsku je i fčil cca 6stupňů nad o+.
8. 2. 2014 19:08
0 0
shifty, ale houby, su domasmajlík Být tam, tak neni čas něco sepisovat
8. 2. 2014 22:49
0 0
Tak konečně,moc jsem to Jarimu přál a ještě utnul tipec Ogierovi,to je další plus,takže dvojtá gratulace.Škoda že nebyl Ogier v záběru při Power stage,jak postupně přicházel o všechny body,bych ten jeho ksicht chtěl docela vidět...smajlíksmajlík
8. 2. 2014 22:55
0 0
Myslim, ze to prezije smajlík. Pre ma uzasny uspech Mikkelsen. Myslim si, ze vzhladom na pomer skusensoti a vyjazdenosti v MS nemal mat na Ostberga narok.... Chybalo malicko k VW triple. Takisto skvely Tänak. Najviac ma ale zaujima ako vnimaju svoje vystupenie Huyindaisti. Showroomy vedia stavat, ale rally este nedokoncili. FIA znizuje naklady obmedzenim poctu gum na ktorych mozu posadky pretekat, ale taketo pajčoviny necha tak smajlík Myslim, ze za cenu takeho showroomu si zbytok mohol dovolit dalsie 6 sady zimnych pneumatik.
9. 2. 2014 00:38 Upraveno 00:48
0 0
Maestro: Tak to sis jistě všiml, že to samé řekl na adresu týmů F1 "všivák" Bernie... Jenže... tyhle "radovánky" jsou hlavně o prezentaci...což je třeba právě i ten mega showroom. No a připomenu, že někteří(zdravím Náčelníka!) psali, že ... "Co to zase Hyundai(jako onehdy VW) kecá...., že není připraven na sezonu a na vyhrávání....(volně citováno), když všichni "od nich" se vyjadřovali těsně před začátkem, že TAHLE sezona je víceméně teprve zkušební!!!smajlíksmajlík Jinak parádní a hyml těžká(nespecifická) sněhová soutěž. Zase spousta okamžiků a výkonů, které moc moc potěšily a jsou příslibem do příštích štací-Evans, Meeke, Ostberg, Kubica, Latvala, Mikkelsen, ad. Je vidět, že i "superrobot" Ogi není neomylný... a pěkně se nám to dramatizuje,... uvidíme... A na závěr(nikoliv významem!!)... znovu OBŘÍ poděkování MEDIASPORTU a ČT za perfektní zprostředkování a spřístupnění téhle krásné rally. A respekt a velké uznání Petrům... Krutskému a MravencZi-Eliášovi za perfektní český!! koment-během přenosů, který znalé neurazil a "nepolíbeným" rally-tenhle krásný a náročný sport, bezvadně přiblížil!!! A samozřejmě(nicméně opakovaně-klobouček...) týmu EWRC, za perfektní a kompaktní servis z celé rally!!! .... Co dodat?? Že to nemělo chybu!...K tomu Jarda SOUKUP a historická první "cink"!!! z biatlonu a zítra třeba SHARK A...smajlíksmajlíksmajlík
9. 2. 2014 10:27
0 0
milín60 byl rychlejší, připojuji se s pochvalou a děkuji za pěkný víkend.
9. 2. 2014 15:22
0 0
Původně napsal kuře
shifty, ale houby, su doma Být tam, tak neni čas něco sepisovat


tak to jo smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!