Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
11. 2. 2014 22:34 − 2910× − 5

Petter Solberg: Měl jsem závodit proti bráchovi

Petter Solberg obhájil ve Švédské rally vítězství mezi historiky, ale trochu lituje, že neosedlal vůz WRC a nezazávodil si proti Henningovi.

Jméno letošní vítězné posádky v Rally Sweden historic je stejné jako v roce 2013, protože vítězství obhájila manželská dvojice Pettera a Pernilly Solbergových. Ale jak Petter Solberg prozradil, při pohledu na svého bratra Henninga si přál, aby severský podnik MS taktéž absolvoval ve voze specifikace WRC. Místo něj však usedl do Fordu Escort Mk.2 se kterým zvítězil s náskokem téměř 50 sekund na druhého Arne Rådströma s Volvem 242.

"Byla to dobrá zábava. Místo abych vzal ženu na večeři, tak jsem ji vzal na projížďku rally autem," otevírá Petter Solberg hodnocení uplynulé soutěže a pokračuje, "je skvělé projet se na takové fantastické soutěži i přes to, že letošní podmínky byly trochu neobvyklé. Rådström byl velmi rychlý, ale měla by to být soutěž hlavně pokud jde o zábavu. Hodně se snažil a to bylo výborné," chválí Solberg svého soupeře.


Foto: Official Rally Sweden facebook page

Petter i letos zůstává věrný rallycrossu, ale přiznává, že sedmá příčka jeho bratra Henninga jej učinila lehce žárlivým. "Samozřejmě, že mi WRC chybělo. Henning předvedl výborný výkon, zejména když vezmeme v potaz, že ve voze WRC rok neseděl. Myslel jsem si, že je trochu podivné, že dokázal jet tak rychle i přes takovou pauzu. Pak jsem si pomyslel, sakra, měl jsem si taky jedno wrc pronajmou," uzavřel Petter Solberg. Závěrem doplňme, že KNA Rally Finnskog o příštím víkendu proběhne krátký návrat posádky Solberg – Mills na rally tratě, protože tato dvojice do soutěže odstartuje s Petterovou C4 WRC s níž Nor vybojoval třetí příčku v MS v roce 2010.

Komentářů celkem: 5
11. 2. 2014 23:411
0 0
tak třeba za rok, Petere smajlík byli bychom všichni moc rádi smajlík
11. 2. 2014 23:582
0 0
Neskutečnej srdcař, pohodář a šoumen je po něm veliká díra v MSsmajlík
12. 2. 2014 00:153
0 0
Já jsem rád i za Henninga, to je srdcař zase pro mě. Jak minulý rok na přejezdu dělal rozborku alternátoru...on by si snad to auto poskládal i celé znova aby nemusel vzdát závod.
12. 2. 2014 07:474
0 0
Petter je v RX a už tam asi zůstane... škoda pro WRC, ale velice dobře pro RX
14. 2. 2014 22:465
0 0
Tak Petter je pro RX bomba, o tom žádná. Já se taky asi začnu trošku zajímat o WTCC, až tam pojede Seb 1.... A že už se vesele testuje...http://www.sebastienloeb.com/une-vraie-treve-et-des-essais-cest-le-top/
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!