Ondřej Plšek - eWRC.cz
15. 2. 2014 13:07 − 3054× − 0

Podrobnosti k letošnímu ročníku JWRC

Junioři do 28 let budou o titul usilovat na šesti evropských soutěžích mistrovství světa v rally.

Druhý měsíc roku 2014 se již přehoupl do své druhé poloviny a teprve nyní oznámila FIA podrobnosti k letošnímu ročníku juniorského mistrovství světa. Dílčího šampionátu se smí zúčastnit jen jezdci mladší 28 let, kteří se utkají s vozy Citroen DS3 R3 na pneumatikách Michelin. Dvacítka vybraných dostane také sezónní startovní čísla od 51 do 70. Zajímavostí je nepochybně fakt, že v JWRC mohou jezdci startovat i s vlastními vozy Citroen DS3 R3.

Každopádně Citroen Racing ale pro případné zájemce připravil kompletní balíček pro účast v JWRC. V ceně je účast na kompletní soutěži, vůz, pneumatiky a palivo, mechanici s inženýrem, shakedown, administrativní poplatky pro JWRC a šampionát WRC3, ubytování posádky, pojištění a kombinézy pro posádku. Cenu za tento balíček ale FIA bohužel již nezvěřejnila.

V kalendáři JWRC 2014 je celkem šest evropských podniků mistrovství světa v rally, čtyři na šotolině, dva na asfaltu. Konkrétně se jedná o Portugalsko, Polsko, Finsko, Německo, Francii a Velkou Británii. A na co se může těšit juniorský mistr světa 2014? V roce 2015 ho čeká šest startů s Citroenem DS3 R5 ve WRC2.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!