17. 2. 2014 17:55 − 3011× − 6

Hustopečská rally slaví premiérové kulatiny

Příprava Agrotec Petronas Syntium rally Hustopeče 2014 je v plném proudu. Letos se mezi vinohrady uskuteční jubilejní desátý ročník.

Příprava Agrotec Petronas Syntium rally Hustopeče 2014 je v plném proudu. Letos se mezi vinohrady uskuteční jubilejní desátý ročník. Soutěž je datována na 20. – 21. června 2014.

Pořadatelé hustopečské soutěže setrvávají zařazením v kalendáři Evropské trofeje (koef. 2), podnik bude čtvrtým závodem Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR a sobotní etapa přivítá dvojice z Poháru ČR.

Do startu zbývají stále více než čtyři měsíce, přesto pořadatelé mají v řadě věcí jasno. Zásadní změnou bude nové umístění servisního zázemí. Z letištní plochy v Popicích se servis vrátí na okraj Hustopečí, do areálu spediční společnosti Moss logistics s.r.o.

„Servisní prostor je výrazně naddimenzován proti tomu, kdy tam soutěž zavítala naposledy. I proto jsme se rozhodli ke kroku vrátit servis blíže centra závodu. Určitě se to setká s příznivým ohlasem u týmů, fanoušků a věříme, že i obyvatel Hustopečí,“ doufá ředitel závodu Rudolf Kouřil.

Harmonogram závodu vzejde z tradičního formátu pátek večer – sobota. Na účastníky budou v pátek čekat dvě rychlostní zkoušky ve dvou průjezdech, v sobotu dvakrát tři měřené testy.

„Vzhledem ke snížení evropského koeficientu jsme mohli snížit počet měřených kilometrů a tím i počet zkoušek. Těch nakonec bude deset. Návrh trať počítá s cca 287 km, z toho 157 km bude na tratích rychlostních zkoušek. A to je určitě parádní poměr. Nyní probíhají finální jednání s úřady a zastupitelstvy obcí, abychom se co nejdříve dostali na definitivní podobu trati,“ doplňuje Kouřil.

Více informací o přípravách AGROTEC Petronas Syntium rally 2014 najdete na internetové stránce www.agrotecautoklub.cz nebo na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

Komentářů celkem: 6
17. 2. 2014 18:42
0 0
No, já osobně co se týče servisu moc nadšený nejsem , i když letiště v Popicích bylo trošku z ruky ale atmosféra zejména v pátek večer tam byla vždy parádní (a ty panoramata ) Doufám že pořadatelé budou myslet na diváky a parkování u "novýho" servisu vyřeší líp než tomu bylo naposledy ,protože dělat parkoviště na hlavní silnici mě moc bezpečný nepřipadá. Jo v rádiu jsem zaslechl že by na jaře měla začít rekonstrukce hlavní silnice z Velkych Němčic do Staroviček ! smajlík
18. 2. 2014 07:35
0 0
V sobotu jen tři místo čtyř RZ!Rekordních loňských osm průjezdů špičky nebude opakováno,škoda....
18. 2. 2014 10:26 Upraveno 10:34
0 0
Jak jsem již pravil, bylo by dobré, kdyby sobota byla jako tři různé dvojice RZ (víte jak to myslím, jako 1,2-Serv.-3,1-Serv.-2,3) , aby člověk stihl aspoň shlédnout tři RZ bez nějakého divočení a spěšného přejíždění. Jinak souhlasím, že Popické letiště mělo svoje kouzlo. Ale AJR si opakovaně stěžovalo, že je to daleko od rychlostních zkoušek. (Zrovna od těch bych to nečekal, když člověk ví, že servis jde dělat i na silnici (Vrchovina) , či na blátivém plácku (Valaška), tak popické letiště je naprostý ráj.) Jo a mám spoustu drobných malých nápadečků, na koho se s nimi mám obrátit?
18. 2. 2014 11:22
0 0
V tu sobotu to bude spíše 3RZ servis a znovu, ale ta Tvoje varianta se mě zamlouvá.
18. 2. 2014 12:37
0 0
liposh: obrátil bych se na uživatele: RK (ředitel soutěže)
18. 2. 2014 14:48
0 0
Naposledy když to bylo v mossu tak to bylo dost naprd, hlavně s tím parkování. A ani snižený počet rz se mi moc nelíbí. Ale tak uvidíme smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!