18. 2. 2014 10:49 − 2528× − 0

V Praze proběhla valná hromada Asociace jezdců rally

V neděli 16. února 2014 proběhla v odpoledních hodinách valná hromada Asociace jezdců rally.

V neděli 16. února 2014 proběhla v odpoledních hodinách valná hromada Asociace jezdců rally. V pražské PRAGA Kart Areně vystoupili zástupci výkonného výboru a informovali přítomné jezdce o činnosti sdružení a o stavu plnění akčního plánu, který si výkonný výbor nastavil počátkem roku 2013. Samotní jezdci měli prostor řešit své připomínky a diskutovat aktuální témata okolo automobilových soutěží se svým zástupcem ve Svazu rally.

Valná hromada 2014 se tradičně uskutečnila při motokárovém závodě internetového serveru eWRC.cz, přičemž nově této akci nepředcházela, ale naopak jí pouze doplňovala po ukončení dvouhodinového závodu. Pro tuto změnu hovořili zkušenosti s nemožností dodržet časový plán celé akce. Výkonný výbor se také rozhodl prověřit, koho skutečně valná hromada zajímá. Setkání jezdců započalo i tak o zhruba hodinu později proti plánovanému času. Z výkonného výboru AJR byli přítomni Pavel Kohout, Petra Řiháková, Jan Pilař a Jan Šlehofer, omluvil se pouze Tomáš Plachý. Po uvítání si vzal slovo předseda výkonného výboru a zástupce jezdců ve Svazu rally, Pavel Kohout. Informoval přítomné jezdce o činnosti sdružení při Svazu rally a o stavu jednotlivých priorit, které si sdružení, potažmo výkonný výbor stanovil při svém zvolení v roce 2013. Hlavními prioritami (tzv. tři pilíře) jsou kontrola a schvalování tratí, hodnocení soutěží a zastupování jezdců ve Svazu rally. Další či vyšší cíle, mimo těch již deklarovaných v roce 2013, si výkonný výbor neklade, a to z důvodu nízké podpory a zájmu samotných jezdců. Jako mnohem důležitější je tak vnímáno prohlubování a zkvalitňování současné činnosti.

Dalšího tématu se ujal Jan Pilař, který se v AJR stará o vnější komunikaci směrem k médiím a posádkám. Přítomní jezdci tak byli informováni o možnostech komunikace se sdružením pomocí e-mailové adresy info@ajr.cz , popřípadě nazory@ajr.cz pro zasílání nápadů a připomínek. Byla představena již používaná Facebook stránka (www.facebook.com/asociacejezdcurally) pomocí které se sdružení snaží co nejrychleji, i když krátkou formou, komunikovat směrem k posádkám a poskytovat jim důležitý obsah, například ze stránek Autoklubu ČR. Jako velmi pozitivní se ukázal zlepšující se trend komunikace posádek směrem ke sdružení oproti stavu do roku 2013. I když to není ještě takové, jaké by si výkonný výbor AJR přál, je dobře, že se situace mění směrem k lepšímu a posádky čím dál tím častěji vnímají AJR jako partnera a pomocnou ruku.

Pro rok 2014 byl připomenut cíl z roku 2013, tedy setkání jezdců ve Zlíně. Toto je jedna z věcí, která se bohužel nepodařila realizovat v uplynulém roce, a tak výkonný výbor udělá vše pro to, aby toto setkání bylo uskutečněno.

Dále byl dán prostor k volné diskuzi, kde mezi hlavní témata patřila budoucnost MMČR, nové pneumatiky nebo jednotný benzín apod.

Celkově byla účast na valné hromadě hodnocena jako slabá, a to bohužel dává prostor k otázce smyslu AJR jako takové. Snad setkání na Moravě bude co do návštěvnosti, a tedy zájmu posádek lepší a výkonný výbor tak bude cítit silný mandát od posádek pro svou další činnost.

Autor článku si nepřeje, aby byl článek komentován

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!