Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
19. 2. 2014 13:30 − 3230× − 25

Ve Volkswagenu věří, že Mikkelsen může letos vyhrát soutěž

Andreas Mikkelsen si ve Švédské rally připsal své premiérové pódium a u VW věří, že nemuselo být letos posledním.

Šéf Volkswagen motorsportu Jost Capito věří, že Andreas Mikkelsen, který ve Švédské rally dosáhl na své premiérové umístění na stupních vítězů, může v letošním roce svůj výsledek ještě vylepšit a zvítězit v některé ze soutěži seriálu Mistrovství světa. Severská soutěž, jejíž podmínky zná Mikkelsen velmi dobře, by tak nemusela zůstat osamoceným pódiovým výsledkem, protože jak se Capito nechal slyšet, v týmu nepochybují o tom, že Nor dostane opět zelenou k jízdě na maximum na soutěžích, s jejichž podmínkami je podobně obeznámen, tak jako tomu bylo ve Švédsku.

"V loňském seznamovacím roce odvedl dobrou práci a letos jsme řekli, že tam, kde si věří a kde už soutěž před tím párkrát absolvoval, tam může bojovat o stupně vítězů," hodnotí norského pilota Pola WRC Jost Capito a pokračuje, "Švédsko bylo prvním z takových podniků a myslím, že odvedl fantastickou práci a nebojoval jen o pódium, ale také o vítězství." Pro úplnost dodejme, že ve Švédsku držel Mikkelsen dlouhou dobu krok s pozdějším vítězem Jarim-Mati Latvalou a jejich souboj rozhodla až poslední etapa soutěže.

"Působivé je také to, že tento výsledek nezískal díky výpadkům a chybám soupeřů před ním, nýbrž o něj bojoval od začátku soutěže – v první zkoušce zajel nejrychlejší čas a i následně se pořád držel na špici. Předvedl mnohem víc, než jsme si mysleli. Očekávali jsme od něj hodně, ale ukázal mnohem víc a všichni v týmu byli ohromeni jeho výkonem. doplnil Mikkelsenovo hodnocení Capito a na otázku, zda si myslí, že Nor může ještě letos vyhrát dodal: "Mohl zvítězit už ve Švédsku…"

Komentářů celkem: 25
24. 2. 2014 21:5021
0 0
O.K. První místo je je asi víceméně "předplacený". Jenomže i na ty druhý třetí čtvrtý... místa je adeptů až až. Hodně mě baví, jak každýho špekulanta z eWRC zklamal ten, tamten či onen, pokud nejni alespoň druhej, 2 sekundy za Ogieremsmajlík Proto je ve WRC taky takovej nával, když lidi tak perfektně oceňujou jednotlivý umístění.smajlík
24. 2. 2014 21:5422
0 0
milíne vzhledem k tomu, že očividně nechceš chápat co ti píšu a stále reaguješ na něco, co neříkám, nechám tě v tom a přeju hezkej zbytek dne smajlík
25. 2. 2014 14:4123
0 0
Fazzy - přitom by stačilo jen přečíst mu můj, nebo Tvůj příspěvek celý! Viděl by, že o zklamání, neschopnosti atd. nic nepíšeme. Jen někteří omílají pořád jedno dokola.
Zkusím tedy něco jiného - někdo tu psal, že Mikkelsen asi jezdí vývojové (nebo testovací) díly. Je to možné - přece auto je homologované, tak žádné "nové" díly by tam být neměly, ne?
25. 2. 2014 18:5924
0 0
Původně napsal hobit
Uznávám, že závidět mu není co! Ufo Ogi, zkušený Latvi - no proti nim se bude těžko prosazovat a aby nezůstal jen ten třetí za nima, bude se muset vzepjat k velkým výkonům. Jsem zvědav, jestli z něj nebude druhý Sordo. Tím nemyslím nic proti Danimu.

Tak si kolego ještě jednou přečti, cos napsal. Hned několik pitomostí v pár řádcích! Víc k tomu není co dodávat.
25. 2. 2014 20:0925
0 0
Tak nedodávej, když neumíš číst. Napsal jsi, že O. a L. jsou trotlové, najdi mi to v mém příspěvku!! Že neuznávám Mikkelsena, najdi mi to v mém příspěvku. Že uznávám jen nejlepší první místo - a co tedy píšu o Sordovi? Jen prostě měl smůlu na Loeba, ale je vinikající, patří do špičky! Ty máš asi paranoiu.
Jen Milín má prostě pravdu, i když blouzní...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!