Zuzana Eliášová - eWRC.cz
25. 2. 2014 15:21 − 3386× − 0

Testovací RZ Žiželice se blíží

V sobotu 29. 3. 2014 proběhne již popáté v Žiželicích letošní první jarní setkání s rally při Testovací RZ.

Letošní první jarní setkání s rally proběhne již popáté v Žiželicích při Testovací RZ. V sobotu 29. 3. se ve středočeské obci opět sjedou rallyoví jezdci k odzkoušení svých vozů před sezonou MMČR a MČR 2014 na českém území.

Posádky mohou posílat přihlášky, které naleznou na webu www.rdpromotion.com, do 22. března 2014 do 18:00. Na stejné webové stránce zároveň naleznou i zvláštní ustanovení.

Formát Testování zůstává i při pátém ročníku stejný – pojedou se dvě testovací jízdy. Servisní zóna bude situována na půdě partnera Testování společnosti Crocodille, kde i přihlížející potěší plně vybavené zázemí včetně občerstvení.

Diváci si podél tratě mohou vybrat z několika míst, která jsou určena právě pro ně. Na diváckém místě „u hřbitova“ je pak čeká komentovaná zóna, včetně možnosti občerstvení.

Po samotném testování jsou pak všichni účastníci i diváci srdečně zváni do rekonstruovaného Kulturního domu v Žiželicích, kde se bude konat zhodnocení dne a afterparty. Druhý den pak na stejném místě proběhne školení pořadatelů rally a zároveň bude probíhat praktická ukázka zabezpečení trati při rally v terénu.

Pořadatelé Testování v Žiželicích ušli za 5 let dlouhou cestu, jak moc byla tato cesta trnitá, jsme se zeptali ředitele Testování a rodáka ze Žiželic Mgr. Adama Eliáše: „Srovnám-li první a poslední ročník, prošli jsme obrovskou změnou. První ročník byl klubovou akcí pro pár známých a jel se za vskutku švédských podmínek. Byla to obrovská sranda. Chtěli jsme však více a s tím právě souvisela i změna formátu. Snažili jsme se proto najít „díru na trhu“. Tou pomyslnou dírou mělo být právě testování. Ne každý má k dispozici trať, kde se může prohánět, navíc profesionálně zabezpečenou. Myslím, že tato myšlenka se vcelku povedla a jsme moc rádi, že tomu tak bude již popáté. Důležité je, že máme obrovskou podporu obce a místních občanů, které si skutečně velmi a upřímně vážíme. Dá se říci, že každoroční rally tak nějak patří k životu u nás na vsi. Nicméně při představě toho, že bychom měli servisní zázemí na náměstí, jako při prvních ročnících, mi vstávají vlasy na hlavě. Naštěstí máme v obci společnost Crocodille, která je s námi spjata v partnerském vztahu opravdu velmi blízce a my si toho velmi vážíme.“ Co dalšího se z pořadatelského hlediska změnilo? „Obrovský rozdíl je samozřejmě i ve finančním pokrytí podniku. Od prvního k poslednímu ročníku jde o nárůst o stovky procent,“ přibližuje situaci pořadatelů Eliáš a zároveň dodává, bez koho dalšího by nešlo soutěž připravit: „Nikdy bychom nepořádali takovouto akci bez naší Poděbradsko – Luštěnicko – Žiželicko – Sosnovské party. Jsme nejlepší přátelé a děláme spolu i na Rally Bohemia. Žiželice jsou pro nás velkým koníčkem a jakýmsi zahřátím před českým vrcholem sezony na Bohemii. Učíme zde nové pořadatele, kteří se starají o část RZ na Bohemii a sami se snažíme posouvat se krůček po krůčku na vyšší úroveň.“

V. Testovací RZ Žiželice se kvapem blíží, pořadatelé i partneři Testování srdečně zvou Vás, jezdce i diváky 29. března do Žiželic.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!