Ondřej Plšek - eWRC.cz
27. 2. 2014 18:53 − 3541× − 21

Mikko Hirvonen: Volkswagen je o krok před ostatními

Jedinou šancí na poražení Volkswagenu je dle jezdce M-Sportu zrušení kvalifikace, protože vedoucí jezdci šampionátu budou ostatním čistit trať.

Jednou z největších změt letošního ročníku mistrovství světa v rally je zrušení kvalifikace. Jezdci si tak nevyjíždějí právo volby startovního pořadí do první etapy, ale mají ho pevně dané. Vedoucí muž šampionátu vyráží na trať jako první, druhý jezdec jako druhý a tak dále. A právě tato změna je dle Mikko Hirvonena jedinou šancí, jak zkomplikovat život jezdcům továrního týmu Volkswagen. Sebastien Ogier a Jari-Matti Latvala budou totiž na nadcházející Mexické rally čistit zbytku startovního pole trať a lze počítat s tím, že je to bude stát hodně času.

"Když budou muset startovat jako první na takových soutěžích jako je Mexiko, Portugalsko a Sardinie, tak by ostatní mohli mít šanci, ale i tak to bude hodně obtížné," přiznal pro autosport.com Mikko Hirvonen. "To je jediná věc která nám zbývá. Volkswagen si totiž jede ve vlastní lize. Myslím že je dobře vidět, že všechny tři vozy si s ostatními pohrávají. Ten vůz je o krok nebo dva před ostatními, ale samozřejmě že to jsou i skvělí jezdci. Zbytek nás může bojovat o stupně vítězů, ale když se Volkswagenu nic nestane, tak bude letos obtížné vyhrát nějakou soutěž."

"Jak už to řekl Mikko, tak největší šanci nám dává startovní pořadí," přitakal svému jezdci Malcolm Wilson z M-Sportu. "Hlavně pokud soutěže naplní příkaz, že před přeskupením mají jezdci odjet 40 procent měřených kilometrů. To by mělo pomoct."

Komentářů celkem: 21
3. 3. 2014 14:22
0 0
To už věřím více Robertovi. Ten mě baví, dokazuje, že může závodit se špičkou. Sice do toho vlétnul, možná teď měl pár nezdarů, uvidím, závodů je ještě dost.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!