Ondřej Plšek - eWRC.cz
3. 3. 2014 12:30 − 2870× − 4

Robert Kubica poprvé na Mexické rally

Bývalý jezdec formule jedna se premiérově zúčastní Rally Mexico, sám ale ví že to nebude jednoduchá záležitost.

Robert Kubica v letošní sezóně mistrovství světa příliš úspěchů nezaznamenal. V Monaku po famózní jízdě vypadl po havárii, ve Švédsku se pravidelně potuloval po příkopech a dojel až na 24. místě. A nyní ho čeká Mexická rally, kterou dosud také nikdy neabsolvoval a k tomu se jedná o jeho premiérový start s Fordem Fiesta WRC na šotolině.

"Čeká nás hodně dlouhých a náročných zkoušek, myslím že tato soutěž bude pro nováčka velkou výzvou," řekl Robert Kubica maxrally.com. "Pojedu poprvé s Fiestou WRC na šotolině a také poprvé v Mexiku, takže mým cílem je dokončit soutěž – snad bez chyb jako ve Švédsku – a nasbírat zkušenosti. Přístup bude stejný jako vždy. Budu se snažit získat co nejvíce informací, ale také musím sám tuto soutěž poznat. Snad budeme mít s Maciejem poklidné seznamovací jízdy zatímco se budeme snažit naučit co nejvíce zkoušek."


Onboard z Robertova testu před Mexikem

"Co jsem tak viděl, tak některé části tratě jsou velmi podobné Řecku. Nevím jak velké teplo bude ve Fiestě, protože jsem dosud neměl příležitost jet v takových podmínkách, ale minulý rok jsem na delších rychlostních zkouškách žádné problémy neměl," vysvětlil polský jezdec. "Samozřejmě že delší zkoušky jsou větší výzvou než krátké, ale jsem zvyklý na to sedět v autě dlouho, závody formule jedna jsou mnohem delší než rychlostní zkoušky tohoto týdne. Ano, přístup k věci a také přilnavost jsou jiné, ale pokud jde o fyzičku, tak nemám z padesátikilometrové zkoušky žádné obavy."

"Již se vážně na tuto novou výzvu a poznávání neznámých tratí velmi těším. Bude to velká příležitost jak poznat chování Fiesty na šotolině. Trať se nachází ve velké nadmořské výšce. To znamená znatelný úbytek výkonu, což ovlivní jízdu samotnou," dodal devětadvacetiletý jezdec.

Komentářů celkem: 4
3. 3. 2014 17:54
0 0
Sice jezdí jako drak, zatím je pro mě takovej Žeňův nástupce, snad se to změní, přál bych mu hezký výsledek smajlík
3. 3. 2014 18:10
0 0
Mexiko je už aspoň povrch, kterej někdy v životě jel se čtyřkolkou. Švédsko nejel vůbec nikdy a Monte jednou s Cliem. Takže po těhle dvou rally těžko něco usuzovat. Loni ve wrc 2 moc neboural, ale taky nebyla taková konkurence. Držim pěsti! smajlík
3. 3. 2014 19:08
0 0
Souhlasim se Shifty. Robert se pořád učí a přitom jede hodně rychle-to se pak chybička vloudí snadno. Žeňa je oproti němu nepoměrně zkušenější... a boural pořád-jakoby tam snad ani žádnej posun v kvalitě nebyl. Robert mě hodně baví a jsem přesvědčený, že on je zcela jiný případ!
3. 3. 2014 20:53
0 0
rychlost výborná, teď ještě ten cíl ...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!