9. 3. 2014 21:55 − 3087× − 1

Rali Cidade de Guimaraes – komentář

Po úvodním šotolinovém Fafe přišel nyní na řadu první podnik s asfaltovými rychlostními zkouškami.

Portugalský šampionát se řadí na rozdíl od sousedního španělského k těm, jejichž soutěže se odehrávají na zpevněném i nezpevněném povrchu. Po úvodním šotolinovém Fafe přišel nyní na řadu první podnik s asfaltovými rychlostními zkouškami. José-Pedro Fontes toho využil k tomu, aby z garáže vyndal Porsche 997, se kterým naposledy soutěžil v roce 2010. A hned na první přírodní zkoušce se tato volba ukázala jako správná, když Fontes v RZ 2 převzal vedení v soutěži. Během třetího testu dokázal pilot Porsche zvýšit náskok už na 25,1 sekundy. Namísto využití takové komfortní výhody ale Fontes v RZ 4 zachyboval a Porsche zaparkoval do kurníku vedle tratě.

Novým lídrem se poměrně překvapivě stal Joao Barros, který v Guimaraes poprvé vyzkoušel nový Ford Fiesta R5 na asfaltových tratích. Tenoučký několikasekundový náskok si dokázal držet až do osmého testu, kde mu odešel posilovač řízení a po patnáctisekundové ztrátě musel Barros vedení opustit. Na bedně ale setrval a po odstoupení v první letošní rally tentokrát cíl spatřil, a to hned na pěkné bronzové příčce. Druhou Fiestu R5 stejné stáje dostal tentokrát k dispozici další příslušník rodiny Barrosů Elias. V soutěži se mu ale vůbec nedařilo, setrvával v druhé desítce a v sedmé zkoušce své účinkování kvůli technickým problémům musel vzdát. Diogo Salvi se třetí Fiestou R5 do cíle dojel, ale až na slabém sedmém místě.

Těsně za stupni vítězů skončil stejně jako v Serras de Fafe dvaapadesátiletý matador Adruzilo Lopes. Se Subaru Impreza Sti R4 je někdejší mistr hodnocen mezi produkčními vozy a těm podruhé v řadě kraloval. Těsně za jeho zády dovezl do cíle Joan Vinyes nejrychlejší dvoukolku Suzuki Swift Super 1600. Ten stejně jako několik dalších španělských jezdců do sousední země dorazil v rámci poháru Suzuki Swift. A teď už k tomu nejdůležitějšímu, boji o vítězství. Jako první se do čela dostal Ricardo Moura se Škodou Fabia Super 2000, když v nejrychlejším čase prolétl páteční městskou superspeciálkou. V osmém testu se po potížích soupeřů jezdec z Azorských ostrovů do čela vrátil. Těsně za jeho zády se však držel Pedro Meireles s druhou Škodou Fabia Super 2000. Vítěz úvodní rally Meireles udeřil až v úplně posledním testu a Mourovi drtivým finišem dokázal vítězství uzmout. V jeho prospěch nakonec hovořily nicotné tři desetiny sekundy!

Výsledky této rally portugalského šampionátu si můžete prohlédnout na ewrc-results.com

Stav šampionátu: 1. Meireles 52, 2. Lopes 27, 3. Moura 21,5, 4. Madeira 20,5, 5. Salvi 20, 6. Barros a Teodósio 16

Komentářů celkem: 1
10. 3. 2014 15:161
0 0
Před poslední RZtou ztrácel Meireles 3,1 vteřiny na Mouru a při vědomí, že Moura není ořezávátko tedy sedl za volant svého vozu a TAKTO se s tou poslední RZtou popasoval: http://youtu.be/SHjlfwpWJl0 smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!