Aleš Holakovský - eWRC.cz
10. 3. 2014 18:31 − 3311× − 0

Smršť dotazů na želechovické Besedě se závodníky rally

V sobotu 22. února se v Želechovicích nad Dřevnicí u Zlína odehrál již sedmý ročník besedy se závodníky rally.

V sobotu 22. února se v Želechovicích nad Dřevnicí u Zlína odehrál již sedmý ročník besedy se závodníky rally. Akci ve spolupráci s AK Rallysport Brno, o. s. a Sokolem Želechovice uspořádalo občanské sdružení Rally klub Paseky.


Foto: Jiří Hejtmánek

Besedy se zúčastnilo patnáct hostů řad předních českých jezdců, spolujezdců a pořadatelů. A především několik stovek fanoušků, kteří již od počátku zcela zaplnili želechovickou sokolovnu. Obecenstvo bylo letos opravdu hodně aktivní, snad nejaktivnější za celou historii akce, a hrnulo na přítomné jezdce a pořadatele jednu otázku za druhou až do konce besedy. A kdo otázkám letos čelil? Mezi hosty usedli: Po několika letech opět Jaromír Tarabus za spolupořádající AK Rallysport Brno, stejně jako loni potěšila fanoušky přítomnost Jana Černého a Pavla Kohouta. Další jezdce jsme na besedě přivítali poprvé, a to byli: Martin Koči s Lukášem Kostkou, Roberta Kořístka, Martin Vlček, Monika Hýbnerová, Patrik Rujbr. Jedním z nejzajímavějších hostů byl vrchlabský Josef Srnský, který reprezentoval v první polovině 70. let tovární tým AZNP Škoda Mladá Boleslav. Zde byl jedním z pouhých třech pilotů, kteří závodili s unikátními červenými prototypy Škoda 200 RS, resp. v případě Josefa Srnského 180 RS. Mohl nám tedy přiblížit něco ze zážitků z krocení těchto divokých rychlých vozů, stejně jako Jiří Motal, který byl přítomen před dvěma lety. Tuto vzdálenou éru našeho rallysportu pamatuje i další již pravidelný host besedy a televizní redaktor Vladimír Dolejš, který pro nás opět okomentoval krátký reportážní sestřih z letošního ročníku besedy.

V řadách hostů měli tentokrát silnější zastoupení než obvykle pořadatelé. Premiérově se nám na besedě představil velezkušený spolujezdec a organizátor závodů Rudolf Kouřil. Toho známe v posledních 10ti letech jako ředitele Rallye Hustopeče, ovšem soutěže pořádal už na sklonku totality před čtvrtstoletím, takže mohl mimo jiné srovnat podmínky pro pořádání rallye tehdy a dnes. Velké množství zvídavých dotazů tentokrát padalo z obecenstva na téma Barum rally, jejích tratí a organizace. Na tyto dotazy kromě ředitele „Barumky“ Miloslava Regnera tentokrát poprvé odpovídal i jeho syn Jan Regner. Rally beseda byla letos hodně „opravdu o rallye“. Sice jsme se příliš nedozvěděli příhody a informace ze soukromého života jezdců jako v některých předchozích ročnících, ale zase o to více jsme se dozvěděli z jezdecké a spolujezdecké „kuchyně“.


Foto: Jiří Hejtmánek

Oblíbený závod na rally-trenažeru, kterého se vždy zúčastní vylosované posádky ve složení divák-host, vyhrála posádka Miroslav Šopík – Jan Černý. Hlavní cenou soutěže bylo letos svezení v závodní historické Škodě 110 L pořádajícího Rally Klubu Paseky s Petrem Krajčou za volantem. Druhé místo obsadila, svedena losem dohromady, téměř „týmová“ posádka Lukáš Petriska – Jaromír Tarabus a ze třetího místa se radovali Tomáš Kratina a Robert Kořístka.

Další pěkné video z letošního ročníku od Jana Šebesty – Blue Production můžete zhlédnout zde (obsahuje rozhovor s Janem Černým a hlavním organizátorem besedy Jardou Krajčou):

Po besedě pokračovalo posezení v hospůdce, která je integrální součástí sokolovny, takže se v některých případech protáhlo až do svítání. Pořadatelé děkují všem hostům i divákům za účast a již se těší na viděnou při dalším ročníku této předsezónní akce.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!