Ondřej Plšek - eWRC.cz
12. 3. 2014 11:41 − 2976× − 4

Evans: Čtvrté místo jsem neočekával

Elfyn Evans se jel do Mexika učit na šotolině, ale nakonec dosáhl nejlepšího výsledku své kariéry.

Elfyn Evans absolvuje v týmu M-Sport první kompletní sezónu s vozem WRC. Ze tří soutěží dvakrát dojel do cíle a jen ve Švédsku po havárii v poslední rychlostní zkoušce musel odstoupit. Přitom s vozem této kategorie má jen minimální zkušenosti, ale na šotolině to byl s Fiestou WRC jeho již druhý start – v roce 2013 startoval již na Sardinii.

V Mexiku dle očekávání ani nedosahoval časů nejrychlejších jezdců, ale narozdíl od konkurence se vyvaroval větších chyb a udržel se na trati. V jednu chvíli měl dokonce na dosah třetí místo, ale i v této situaci nezměnil svou strategii a koncentroval se na dokončení soutěže. Odměnou mu pak bylo čtvrté místo v Mexické rally a přísun dvanácti mistrovských bodů.


Foto: M-Sport

"Čtvrté místo jsem určitě neočekával," přiznal Elfyn Evans. "Již jen dojet do cíle by bylo na základě zkušeností, které s takovými zkouškami mám a s ohledem na skutečnost, jaká byla konkurence na startu, slušným výkonem. Na některých zkouškách jsme zajeli dobré časy a během víkendu jsme našli oblasti, ve kterých se můžeme zlepšit. To je část procesu učení a už teď se skutečně těším do Portugalska."

Komentářů celkem: 4
12. 3. 2014 19:541
0 0
Elfyn je příjemné osvěžení letošního WRC a je moc dobře, že si ho Malcolm vybral(dal na mou radu, když jsem mu ho loni-na začátku prázdnin doporučoval za Thierryho smajlík). Je to šikovný kluk a na Fiesty "je zvyklý". Mistr AWRC s R2 a loni R5-sice slabší turbo, ale kluk roste...
12. 3. 2014 20:172
0 0
to jo, za Elfyna jsem rád smajlík
12. 3. 2014 20:303
0 0
Je to borec, fandím mu smajlíksmajlík
13. 3. 2014 11:314
0 0
Je to borec, přesně tak. Takovej klouček bez urážky a už umí ject rychle a spolelivě. Třeba je to budoucnost fordu, moc bych to jak jemu, tak fordu a Malcolmovi přál! Moc! smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!