Rally Kemp 2014

Již za necelé dva týdny se uskuteční druhý ročník Rally kempu při testovací RZ Žiželice, která se uskuteční 29.3.2014.

  • 28. – 29. 3. 2014, Poděbrady, Žiželice
  • Velký zájem o páteční teorii
  • Mezi lektory i úřadující Mistr ČR
  • Již za necelé dva týdny se uskuteční druhý ročník Rally kempu. Nejen posádky automobilových soutěží, ale již i pozorní fanoušci automobilových soutěží ví, že Rally kemp je určen pro všechny zájemce o start se silnějším vozem s pohonem všech kol. Jedná se tedy o podmínku získání vyššího stupně jezdecké licence. Mezi absolventy prvního ročníku Rally kempu patří například Martin Búš, Robert Kořístka nebo Josef Zimmermann.

    Promotér české rally – Mediasport.cz – ve spolupráci s Autoklubem ČR připravila pro všechny zájemce dvoudenní program. První den je, stejně jako v loňském roce, zaměřen na teorii. Teoretická část není ovšem určena pouze pro žadatele o vyšší typ licence, ale přihlásit se mohl libovolný jezdec, který má zájem zdokonalit své znalosti a tuto možnost jich využilo rovných 10.

    Připravena je celá řada oblastí, které zaujaly posluchače v loňském roce. Například všeobecná technika jízdy, technika jízdy s vozem 2WD a 4WD, nastavení a příprava vozu, tvorba rozpisu, zdravá výživa nebo média. Novou posilou lektorského týmu přednášejících bude v letošním roce úřadující Mistr ČR v automobilových soutěžích Václav Pech. Ten předá své zkušenosti posluchačům zejména v oblasti přípravy vozu a srovnání jízdy s vozem, který má poháněnou pouze přední nápravu a všechna čtyři kola.

    Další novinkou letošního ročníku bude část věnovaná zdravovědě. Přednášejícím bude předseda Lékařské komise Milan Procházka.

    Páteční teoretické části se zúčastní 10 zájemců, další 4 posádky se ovšem přihlásily do projektu Rally kempu za účelem získat vyšší stupeň licence. A již pouze jim je věnována sobotní část. Ta se odehraje v rámci Testovací RZ Žiželice. Posádky absolvují celý den pod dohledem lektorů, kteří je budou sledovat nejen na trati, ale svými radami pomohou zejména v servisu. Pro účastníky bude vyhrazeno místo v servisním parkovišti, aby všechny posádky byly pohromadě. Samozřejmostí je i společné cateringové zázemí.

    Letošní Rally kemp je plně hrazen z finančních prostředků Autoklubu ČR a skupiny Mediasport.cz, pro všechny zájemce je tedy připraven zcela zdarma.

    Záznam z letošního ročníku budete moci sledovat na ČT Sport v rámci pořadu Svět motorů, případně na webových stránkách www.mediasport.cz.

    Autor článku si nepřeje, aby byl článek komentován

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!