Aleš Trhlík - eWRC.cz
17. 3. 2014 10:48 − 3069× − 3

Schneerosen Rallye 2014 – video Aleš Trhlík

Coby kamenem dohodil od naší jižní hranice, uskutečnila se před týdnem Schnnerosen-Rallye.

Coby kamenem dohodil od naší jižní hranice, uskutečnila se před týdnem Schnnerosen-Rallye, první díl Dolnorakouské Rally Trofeje a Rally poháru historiků. Na startu neokázalé akce se sešlo přiměřených třiapadesát posádek. Rozmanité startovní pole obsahovalo často vozy, které u nás z různých důvodů nevídáme. Například Mitsubishi Lancer zde mohli diváci porovnávat hned v sedmi evolucích. Zatímco u nás Lancer před lety začínal svou kariéru s třetí evolucí, v Rakousku lze i dnes spatřit na závodních tratích druhou a dokonce i první specifikaci tohoto veleúspěšného vozu.

K divákům přátelská trať čítala 8 rychlostních zkoušek, kdy i ti nejpohodlnější shlédli čtyři průjezdy celého startovního pole. Pokud nedali přednost opalování, protože počasí vyšlo na osmý březen až nepřiměřeně příznivé. Zkušenější nostalgicky zavzpomínali na stará známá místa, kudy se ve zlaté éře Rallye Semperit proháněla evropská a rakouská špička s vozy kategorií A8, A7 a později WRC.

Předpokládaný favorit Mario Saibel s jediným vozem specifikace S2000 (Fabia v péči Baumschlager Rallye&Racing) soupeřům moc šancí nedal, druhé místo Martina Fischerlehnera (Lancer EVO IX od K.I.T. racing) také nebylo překvapením, na sedmou příčku dosáhl nezvykle svěže jedoucí veterán Kurt Göttlicher . Tolik k u nás známějším jménům. Pravda, ne všichni jeli jako o život, o čemž svědčí jediná havárie z desítky odstoupivších. Bylo však dost těch, na které se dívat dalo, o čemž se můžete přesvědčit na přiloženém videu.

Výsledky soutěže najdete na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 3
spy
18. 3. 2014 20:431
0 0
Je to příjemná soutěž kousek za hranicema a ještě příjemný výlet, loni byl formát ještě kompatnější (všechny RZ okolo jedné silnice). Nejzajímavější je ale to pole vozů, to se u nás opravdu nevidí. Škoda že nejel ten Megane Maxi Kit, který byl ve startovce.
18. 3. 2014 20:472
0 0
Jo megan mi taky chyběl a nějaké další co nepřijeli,ale jinak ti co startovali určitě určitě stáli za shlédnutí,opravdu pěkná změna.A tratě jsou nádherný.
Aleši pěkné,chválím střihsmajlík
18. 3. 2014 21:233
0 0
smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!